Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200712-02-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

12-02-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης συναντήθηκε σήμερα (12-02-2007) και ώρα 12.30, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γκόρτσο Χρήστο και τον Διευθυντή αυτής κ. Κουμουνδούρο Νικόλαο. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια επιστολής του κ. Αρχηγού προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 
 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας Αστυνομικός Διευθυντής Αδαμάντιος Σταματάκης.
 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αποτίμηση του περασμένου έτους (2006) όσον αφορά την εγκληματικότητα σε βάρος τραπεζικών καταστημάτων (ληστείες, επιθέσεις με εμπρηστικούς-εκρηκτικούς μηχανισμούς, φθορές, απάτες με τη μέθοδο Skimming κ.α.) και των μέχρι σήμερα ληφθέντων μέτρων αντιμετώπισής της. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις αναφορικά με τη βελτίωση των μέτρων προστασίας των τραπεζικών καταστημάτων, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας (αστυνομική προληπτική επιτήρηση) και εκ μέρους των τραπεζών (βελτίωση των ηλεκτρονικών και τεχνικών μέσων προστασίας τους). 
 

Ο συνδυασμός των προαναφερόμενων μέτρων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ουσιαστικότερη αντιμετώπιση των εγκληματικών αυτών ενεργειών σε βάρος των τραπεζών.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 12/02/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις