Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200712-02-2007: Διεθνής Διάσκεψη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) με τίτλο «Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Συστήματα»

12-02-2007: Διεθνής Διάσκεψη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) με τίτλο «Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Συστήματα»

(Αθήνα, 13-15/02/2007)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 12/02/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Διεθνή Διάσκεψη με τίτλο «Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Συστήματα» διοργανώνει το εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από αύριο (13-02-2007) έως την 15-02-2007 στο ξενοδοχείο «DIVANI PALACE ACROPOLIS», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL).

 

Στη Διάσκεψη θα συμμετέχουν 45 περίπου υψηλόβαθμοι Αξιωματούχοι, Πρυτάνεις και Καθηγητές Αστυνομικών Πανεπιστημίων, Υπαρχηγοί Αστυνομιών, Διευθυντές Αστυνομικών Ακαδημιών και εξειδικευμένα στην αστυνομική εκπαίδευση ανώτερα στελέχη των Αστυνομιών από (21) Ευρωπαϊκές Χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο). Ως εκπαιδευτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις υποστηρίζουσες Χώρες (Κύπρο, Πολωνία, Σλοβακία και Ολλανδία).

 

Με την παρουσία τους θα τιμήσουν τη Διάσκεψη ο Διευθυντής της CEPOL κ. Uif GORANSSON, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθότι, όπως είναι γνωστό, η CEPOL αποτελεί από 1-1-2006 Ευρωπαϊκή Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έδρα το Bramshill του Ην.Βασιλείου.

 

Από ελληνικής πλευράς, το Προεδρείο θα πλαισιώσουν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας και εκπρόσωποι του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας. Θα συμμετάσχουν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλειος Μωυσής και αξιωματικοί της Διεύθυνσης. 

 

Ως εκπαιδευτής θα λάβει μέρος ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Αστυνομικών Σχολών κ. Παναγιώτης Τζαμαλίκος.

 

Η εν λόγω Διάσκεψη αποτελεί το επιστέγασμα των εργασιών της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Εκπαίδευση (οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2006), που στόχο είχε τη συλλογή στοιχείων και την καταγραφή της ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους αστυνομικούς όλων των βαθμίδων, από τα υφιστάμενα εθνικά συστήματα εκπαίδευσης όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε.. Κατά τη διάρκειά της, θα συζητηθεί η περαιτέρω αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της ανωτέρω ομάδας και η εκμετάλλευση των συλλεχθέντων στοιχείων σχετικά με τα εθνικά αστυνομικά συστήματα εκπαίδευσης.

 

Τα συμπεράσματα της Διάσκεψης θα αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο για τις μελλοντικές δραστηριότητες που θα πρέπει να αναληφθούν από τη CEPOL, για την αναβάθμιση-βελτίωση της παρεχόμενης από τα κράτη-μέλη αστυνομικής εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο, προς επίτευξη ενός ενιαίου, προσαρμοσμένου στα σύγχρονα δεδομένα, συστήματος ποιοτικής εκπαίδευσης από όλα τα κράτη-μέλη.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις