Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200708-02-2007:Ανακοίνωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα σχετικά με τισ κινητοποιήσεις των Ειδικών Φρουρών

08-02-2007:Ανακοίνωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα σχετικά με τισ κινητοποιήσεις των Ειδικών Φρουρών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

O Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Ειδικών Φρουρών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Διαβάζοντας τα αιτήματα των Συνδικαλιστών των Ειδικών Φρουρών, κάθε συνετός και δίκαιος άνθρωπος, διαπιστώνει ότι διακρίνονται από ακρισία. Προκαλούν την κοινή γνώμη και διεκδικούν την επίλυση των λελυμένων.

 

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2006 (07/09/2006) είχα ενημερώσει τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όλου του Προσωπικού του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για την θετική εξέλιξη σειράς θεμάτων όπως:

 

·        Την υπογραφή της διάταξης για την πενταετία και την συμπερίληψή της στο Συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

·        Τον προσδιορισμό του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών στο ύψος του 8% του εκάστοτε μισθού του Ανθυπολοχαγού.

 

·        Το αντιμίσθιο ύψους (100) ΕΥΡΩ, για τους Αστυνομικούς, Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς, που μετατάσσονται συνεπεία τραυματισμού εν υπηρεσία, στην κατάσταση της Υπηρεσίας Γραφείου.

 

·        Η κατασφάλιση του εισπραττομένου υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας ποσού, (10%) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τις αθλητικές συναντήσεις.

 

·        Η αύξηση των ωρών νυχτερινής απασχόλησης του ενστόλου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 9.000.000 σε 11.250.000

 

Ειδικά το 8% έτσι όπως το ρυθμίσαμε στις 10/11/2006 με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, απαντά σε αίτημα των ενστόλων, δεκαπενταετίας.

 

Υπενθυμίζω για την ιστορική αλήθεια ότι οι Ειδικοί Φρουροί εισήχθησαν για πρώτη φορά το 1999 στην Ελληνική Αστυνομία, ως Ειδική Κατηγορία προσωπικού. Από το σύνολο των προβλεπόμενων (2400) Οργανικών θέσεων, 1524 έχουν κατανεμηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, 385 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Αυτή είναι η πρόβλεψη του νόμου , η γενεσιουργός αιτία της προσλήψεώς τους και η δεσμευτική συμφωνία των Ειδικών Φρουρών με την Πολιτεία. Η βελτίωση της συμφωνίας υπέρ των Ειδικών Φρουρών είναι σε εξέλιξη. Προϋποθέτει όμως άλλον τρόπο συμπεριφοράς και όχι κακόγουστες σκιτσογραφικές επιδόσεις.

 

Η διεύρυνση κατανομής των Οργανικών θέσεων των Ειδικών Φρουρών στην Περιφέρεια είναι ζήτημα που εξετάζεται από το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μετά και την αύξηση του αριθμού τους κατά (2000) αριθμό που ενέκρινε κατόπιν εισηγήσεώς μου ο Πρωθυπουργός στις 18/1/07.

 

Η λεγόμενη "Ομογενοποίηση" (ενσωμάτωση είναι η ακριβής λέξη) Προχωρά! Ολοκληρώνεται στο Σχέδιο Νόμου που θα προωθηθεί προς ψήφιση. Είναι ενισχυτική της Ομογενοποίησης η πρόσληψη των νέων 2000 Ειδικών Φρουρών που βρίσκεται σε εξέλιξη, γιατί έτσι ανοίγουν ευχέρειες και δυνατότητες.

 

Καταλήγοντας σημειώνω: Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Ένα ολόκληρο Σώμα δεν μπορεί να απαξιώνεται από τους παντοειδείς αβανταδόρους του. Έλεος! Τα "κούφια νταηλίκια" βλάπτουν την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοκρατία και την Πατρίδα.-»

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 08/02/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις