Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200708-02-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Λαϊκής Δημοσκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

08-02-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Λαϊκής Δημοσκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 8/2/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Tον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα επισκέφθηκε σήμερα  (8-2-07) στο γραφείο του, ο Πρέσβυς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xuegun TIAN.
 
O κ. Πρέσβυς μετέφερε στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως την πρόσκληση της Κυβερνήσεώς του, προκειμένου να επισκεφθεί την Κίνα τους προσεχείς μήνες, σε χρόνο που θα προσδιορισθεί δια της διπλωματικής οδού και εξέφρασε την ευχή ώστε η αποδοχή της πρόσκλησης και η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού να συμπέσει με τη συμπλήρωση της 35ης επετείου από την έναρξη των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας και Κίνας (5-6-1972).
 
Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα που επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και φιλίας που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
 
Συμφωνήθηκε επίσης τα Υπουργεία Δημοσίας Τάξεως της Κίνας και της Ελλάδος να συνεργαστούν σε τρία επίπεδα ασφαλείας: 
  • ως προς τη λήψη μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, λαμβανομένης υπόψη της αναγνωρισμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας της Ελλάδος από την επιτυχημένη και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004,
  • με την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση θεμάτων διεθνούς τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος και
  • ως προς τη συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη φύλαξη των συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρέσβυ για την πρόσκληση, την οποία και απεδέχθη, ενώ αντηλλάγησαν εθιμοτυπικά δώρα.

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις