Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200702-02-2007:Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών

02-02-2007:Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 02/02/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

  
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης συναντήθηκε σήμερα (02-02-07), με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών(Π.Σ.ΑΤ.).
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Αθλητικών Συντακτών εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Παύλο Γερακάρη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Σωτήρη Τριανταφύλλου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.
 
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών ζήτησε:
 
·        Tην αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των αθλητικών συντακτών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στους αθλητικούς χώρους.
 
·        Την πραγματοποίηση διαλέξεων από εκπροσώπους του Π.Σ.ΑΤ., στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 
·        Τη συμμετοχή εκπροσώπου του Π.Σ.ΑΤ. στη μεικτή Ειδική Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους, που συγκροτήθηκε με συναπόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού.
 
Ο κ. Αρχηγός με προθυμία αποδέχθηκε το αίτημα και διαβεβαίωσε παράλληλα τους αθλητικούς συντάκτες, ότι κατά τον σχεδιασμό των μέτρων σε κάθε αθλητική δραστηριότητα λαμβάνονται μέτρα διασφάλισης των αθλητικών συντακτών και ειδικότερα θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο για επικαιροποίηση του θέματος.
 
Έγινε αποδεκτή επίσης εκ μέρους του κ. Δημοσχάκη η ιδέα του Π.Σ.ΑΤ. για πραγματοποίηση διαλέξεων στις αστυνομικές Σχολές, ενώ για το αίτημα της συμμετοχής εκπροσώπου του Π.Σ.ΑΤ. στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή τους διαβεβαίωσε ότι θα το διαβιβάσει στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για λήψη σχετικής απόφασης, με θετική εισήγηση.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε επιπλέον το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών για τα νέα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου της βίας από τους αθλητικούς χώρους. Ειδικότερα:
 
  • Την λειτουργία του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών Ποδοσφαίρου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
  • Την ίδρυση Υπηρεσιών αντιμετώπισης οργανωμένης αθλητικής βίας στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης.
 
  • Την σύσταση του θεσμού του Αστυνομικού Αθλητικού Συνδέσμου για κάθε Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. και
 
  • την βράβευση από κοινού του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με τον Υφυπουργείο Αθλητισμού της καλύτερης Π.Α.Ε. που διακρίνεται στο Φίλαθλο πνεύμα του " ευ αγωνίζεσθαι" σε κάθε ποδοσφαιρική περίοδο.
 
Τέλος ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι η συνεργασία με την «SUPERLEAGUE» είναι πολύ καλή και ότι η μη μετακίνηση φιλάθλων συνετέλεσε στη μείωση των περιστατικών βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η πώληση των εισιτηρίων κατά 15%.
 
Υπογράμμισε ότι τα περιστατικά βίας έχουν μεταφερθεί στις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, μεταξύ συνδέσμων, ζητώντας ταυτόχρονα τη βοήθεια του Π.Σ.ΑΤ., αλλά και των Π.Α.Ε. για αποκλιμάκωση της παρατηρούμενης έντασης.
 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις