Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200702-02-2007: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Ετήσιας Συνάντησης Αξιωματικών Συνδέσμων

02-02-2007: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Ετήσιας Συνάντησης Αξιωματικών Συνδέσμων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης των Αξιωματικών Συνδέσμων της Χώρας μας που είναι αποσπασμένοι σε Πρεσβείες στο εξωτερικό και στους Διεθνείς Οργανισμούς (EUROPOL, SECI, PAMECA). Τις εργασίες κήρυξε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης χθες (01-02-2007), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυ ε.τ. κ. Κωστή Αιλιανού.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος Νικόλαος Μπλάνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Ταξίαρχος Δημήτριος Πανόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Ταξίαρχος Ιωάννης Μαυρέλης, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Ταξίαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, οι Αξιωματικοί Σύνδεσμοι περιέγραψαν το περιβάλλον ασφάλειας των χωρών στις οποίες είναι αποσπασμένοι, αναφέρθηκαν στις μορφές εγκληματικότητας που απασχολούν περισσότερο και διετύπωσαν εκτιμήσεις – αξιολογήσεις απειλής.
 
Συζητήθηκαν, επίσης, θεσμικά, οικονομικά και διοικητικά ζητήματα, καθώς και θέματα εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης. Εξήχθησαν συμπεράσματα, τα οποία και θα επεξεργαστεί αρμόδια Επιτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού του Αστυνομικού Συνδέσμου, στα πλαίσια της Διπλωματικής Ασφάλειας.
 
Από πλευράς Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 
Ιδιαίτερα, ο κ. Αρχηγός επιπλέον, τόνισε την ανάγκη, πέραν των εύστοχων – ρεαλιστικών συμπερασμάτων,:
 
  • στενής συνεργασίας με τις Αστυνομίες των άλλων χωρών σε θέματα εκπαίδευσης των αστυνομικών, χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • σύναψης Συμφωνιών Αστυνομικής Συνεργασίας με επιπλέον χώρες,
  • προβολής του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας από τους Αξιωματικούς Συνδέσμους στις χώρες όπου είναι αποσπασμένοι
  • προώθησης του σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και
  • διακίνησης πληροφοριών για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας.
 
Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη εκπροσώπησης της Κυπριακής Αστυνομίας στο εξωτερικό με τους συνδέσμους της Ελληνικής Αστυνομίας σε όποια χώρα αυτοί έχουν επισήμως τοποθετηθεί, θέμα το οποίο είχε συζητηθεί και κατά την συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον ομόλογό του Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας (23-1-2007). Σχετική συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 2/2/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις