Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200701-02-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)

01-02-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης δέχθηκε σήμερα (1-2-2007) σε συνάντηση τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) κ. Dietmar SCHONHOFF, τον οποίο συνόδευαν ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Γερμανίας κ. Fred KUSSEROW και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Κώτσης.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί η ξένη Αντιπροσωπεία στη Χώρα μας, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα σχετικά με τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 2010.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε την Αντιπροσωπεία της U.S.P.E. για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την προώθηση του ατομικού αθλητισμού. Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι ο ατομικός αθλητισμός και η φυσική κατάσταση συμβάλλουν στην αποφασιστικότητα των αστυνομικών, ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται.
 
Προκειμένου μάλιστα οι αστυνομικοί να είναι άρτια εκπαιδευμένοι, καθιερώθηκε η εκπαίδευση των δευτεροετών Δοκίμων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού. Πλέον αυτών, δημιουργούνται γυμναστήρια και σκοπευτήρια σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις Αστυνομικών Υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των Νομών. Ειδικότερα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες λειτουργίας 29 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και ο επιπλέον σχεδιασμός 65 κτιρίων.
 
Ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε την ξένη Αντιπροσωπεία για το νέο θεσμό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου, ο οποίος θα στελεχωθεί από αθλητές αστυνομικούς με αναγνωρισιμότητα και προσφορά στο χώρο του αθλητισμού.
 
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχηγός, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν είναι επιφορτισμένοι για τη σύλληψη ή τη καταμήνυση αξιόποινων πράξεων στους αθλητικούς χώρους, αλλά αποτελούν συνδετικό δεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας με τις Π.Α.Ε. και τις Κ.Α.Ε. και είναι οι αστυνομικοί ’’πρεσβευτές’’ σε κάθε αθλητική ομάδα.
 
Καταλήγοντας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών και την Αντιπροσωπεία που τον συνόδευε για την επίσκεψη. Ευχήθηκε καλή διαμονή στη Χώρα μας και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία στηρίζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών και είναι έτοιμη να δεχθεί τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της, με σκοπό τον κοινό στόχο που αποτελεί η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Χωρών και των Αστυνομιών.

 
  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 1/2/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις