Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200630-12-2006: Επιμνημόσυνες δεήσεις υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

30-12-2006: Επιμνημόσυνες δεήσεις υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 30/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρέστη σήμερα (30-12-2006) και ώρα 10.45 στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του δολοφονηθέντος στις 31-12-2004 Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, στην Κηφισιά Αττικής (συμβολή των οδών Καρπάθου και Θήρας).

 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος ε.α. Στέφανος Μακρής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, φίλοι και συγγενείς του δολοφονηθέντος καθώς και πλήθος αστυνομικών και πολιτών.

 

Μετά το πέρας της δεήσεως ο κ. Υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:

 

«Τελέσαμε το Τρισάγιο στη μνήμη του Ειδικού Φρουρού Χαραλάμπους Αμανατίδη, για τον απλό συμβολισμό ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν ξεχνά! Αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής προς τον πεσόντα στο καθήκον Ειδικό Φρουρό. Διατυπώνουμε την ευχή να είναι το τελευταίο θύμα, σ’ αυτή τη μάχη με το κακό. Διατυπώνουμε επίσης την αυτονόητη δέσμευση ότι το έγκλημα θα εξιχνιαστεί και η ’’σελίδα’’ είναι ανοιχτή! Ευχαριστώ».

 

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε, επίσης, σήμερα (30-12-2006) και ώρα 11.00 στη θέση Τριγώνα Τρικάλων υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανάσιμα τραυματισθέντων στις 30-12-2005 Αρχιφυλάκων Δημητρίου Κώτση και Κωνσταντίνου Βλαχοπάνου.

 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ως εκπρόσωποι του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος Δημήτριος Γαλλίκας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος Χρήστος Φράγγος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μπούρας και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θρησκευτικού της Ελληνικής Αστυνομίας πανοσιολογιώτατος κ. Νεκτάριος Κιούλος.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις