Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200627-11-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη για τις μικρές συναθροίσεις-συγκεντρώσεις...

27-11-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη για τις μικρές συναθροίσεις-συγκεντρώσεις και την ανθρωποκτονία στην περιοχή του Αγρινίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 27/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για τις μικρές συναθροίσεις-συγκεντρώσεις και την ανθρωποκτονία στην περιοχή του Αγρινίου.
 
Ως προς τις μικρές συναθροίσεις-συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Στην πραγματικότητα δεν βάζουμε περιορισμούς στις διαδηλώσεις. Αυτό που προσπαθούμε να χειριστούμε είναι η χωρίς εμπόδια κίνηση των μικρών σε αριθμούς διαδηλώσεων. Για παράδειγμα εάν υπάρχουν 100 η 300 διαδηλωτές να μην βρίσκεται σε κλοιό ολόκληρη η πόλη και να μην νεκρώνεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της εξαιτίας 100 η 300 διαδηλωτών. Δεν περιορίζουμε τις διαδηλώσεις, αλλά ρυθμίζουμε την κίνηση αυτού του μικρού αριθμού ατόμων που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας».
 
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πιστεύει ότι οι Αθηναίοι έχουν κουραστεί από την υπάρχουσα κατάσταση, ο κ. Βύρων Πολύδωρας απάντησε:
«Αυτό που προτείνουμε είναι να διαχειριστούμε , να προτείνουμε την κίνηση των διαδηλωτών σε μια λωρίδα του οδοστρώματος, εάν τα άτομα αυτά είναι μέχρι 500 τον αριθμό. Εάν οι διαδηλωτές ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό, τότε θα κλείσουμε απρόθυμα και διστακτικά το κέντρο της Αθήνας. Στο σχέδιο μας είναι οι διαβουλεύσεις, η καλή αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στην Αστυνομία και στους διοργανωτές της διαδήλωσης και αυτό είναι μια ειρηνική διευθέτηση του θέματος της διαχείρισης του πολιτικού και συνταγματικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας».
 
Ερωτώμενος για την πολλαπλή ανθρωποκτονία στην περιοχή του Αγρινίου και εάν η Αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψη των δραστών, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως σημείωσε ότι «Η σκηνή του εγκλήματος και ο τρόπος δράσης, σε συνδυασμό με τα εγκλήματα μας οδηγούν στην επιχειρησιακή θέση, να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν».
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις