Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200627-11-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανθρωποκτονία στην περιοχή του Αγρινίου

27-11-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανθρωποκτονία στην περιοχή του Αγρινίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 27/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανθρωποκτονία στην περιοχή του Αγρινίου, δήλωσε:
 
«Κυρίες και κύριοι και εμείς ως Αστυνομία, όπως όλη η ελληνική κοινωνία, είμαστε συγκλονισμένοι από το πολύνεκρο έγκλημα, το πρόσφατο πολύνεκρο έγκλημα στην περιοχή του Αγρινίου.
          Από την πρώτη στιγμή, δηλαδή ελάχιστο χρόνο μετά την τέλεση του εγκλήματος, αφότου διαπιστώθηκε αυτό το κακό, η Αστυνομία ανέλαβε σύντονη δράση. Ο Αρχηγός κινητοποίησε και τις Τοπικές Διευθύνσεις και την Γενική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και απέστειλε από εδώ, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, τον κύριο Τσιατούρα, ειδικών Εγκληματολόγων Αξιωματικών, (δηλαδή στα εγκλήματα κατά της ζωής) και ερευνητών για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα επί του πεδίου.
          Έχετε στην διάθεσή σας τις ανακοινώσεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που δεν είναι θέμα αμέσου ευθύνης μας ή αρμοδιότητάς μας. Έχετε επίσης και την ανακοίνωση που έγινε από την υπεύθυνη Τύπου στο πεδίο, την κυρία Σμυρλή, για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας.
          Η εκτίμηση που κάνει η Αστυνομία είναι ότι δικαιούμεθα επί τη βάση των δεδομένων να αισιοδοξούμε για ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα στο σημείο που βρισκόμαστε, αλλά θα ζητήσω από τον Αρχηγό να σας πει περισσότερα ως Αξιωματικός που χειρίζεται τον συντονισμό της όλης επιχείρησης, η οποία δεν είναι μικρής κλίμακας. Ο Αρχηγός έχει τον λόγο.»
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης είπε:
 
«Όπως γνωρίζετε το πενταπλό έγκλημα στην περιοχή της Ακαρνανίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη. Όπως προείπε ο κύριος Υπουργός το αντιμετωπίσαμε με πολύ ψύχραιμο τρόπο, με πολύ μεθοδικό και επαγγελματικό, επίσης, τρόπο και αυτή τη στιγμή όλη η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την καθοδήγηση του Γενικού Επιθεωρητού Νοτίου Ελλάδος, του Αντιστράτηγου Κου Βασίλη Τσιατούρα, βοηθούμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, τον Υποστράτηγο κο Δημήτρη Μπουλούκο.
          Οι Τοπικές Αρχές οι Αστυνομικές είναι στη διάθεσή τους, ενισχυόμενες και από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, από Αξιωματικούς και λοιπά στελέχη, καθώς επίσης και από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις Εισαγγελικές Αρχές και τις Ιατροδικαστικές και ήδη από το πρωί έχουμε διαθέσει και ένα ελικόπτερο το οποίο αυτή τη στιγμή συνδράμει τις λοιπές Αστυνομικές δυνάμεις, τις επίγειες, σε όλο τους το έργο και την αποστολή στους οποίους έχει ανατεθεί.
          Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Αυτό επιζητεί η ελληνική κοινωνία και αυτό και εμείς επιδιώκουμε από την πρώτη στιγμή.
          Η ανταπόκρισή μας από την πρώτη στιγμή ήταν άμεση. Ενημέρωσα βεβαίως τον κύριο Υπουργό άμεσα για το πρόβλημα αυτό το οποίο προέκυψε στην περιοχή της Ακαρνανίας και ταυτόχρονα επικοινώνησα με τους τρεις Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Δυτικής Ελλάδος, του οποίου διέκοψα την άδειά του, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου, ώστε να κλείσουμε όλα τα ´´περάσματα´´. Όλα τα περάσματα διαφυγής από το Νομό Ακαρνανίας προς λοιπές Περιφέρειες. Αυτός ήταν ο ευρύτερος κύκλος και στη συνέχεια τους επιπλέον μικρότερους κύκλους τους ανέπτυξαν οι Τοπικές Αστυνομικές δυνάμεις.
          Κάθε νεώτερη πληροφορία η οποία θα προκύπτει από την προανακριτική διαδικασία θα τίθεται υπόψη σας. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ όπως και κατά το παρελθόν, αλλά πιστεύω και σε αυτή την περίπτωση, επιδιώκουμε και σίγουρα επιδιώκετε και εσείς μια πολύ καλή συνεργασία, μια πληροφόρηση άμεση όταν αυτή είναι ώριμη. Κερδίζουν αυτοί οι οποίοι έχουν υπομονή και αντοχή. Εμείς έχουμε και υπομονή και αντοχή, αλλά και μεθοδική σκέψη και δράση. […]
 
[…]Όχι βέβαια. Αυτή τη στιγμή, είπαμε ότι από την πρώτη στιγμή και αναθέσαμε καθήκοντα στον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας να φυλάξει τον τόπο του εγκλήματος. Σαν κόρη οφθαλμού, ώστε με το φως της ημέρας να γίνουν όλες οι απαιτούμενες και οι προβλεπόμενες αυτοψίες, αλλά και να περισυλλεγούν όλα τα ίχνη και τα ευρήματα στον τόπο.
          Από εκεί και πέρα ο χώρος αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον μέχρι πριν από μια ώρα, παραμένει φρουρούμενος διότι ακολουθούν και επιπλέον αυτοψίες, διότι όπως γνωρίζετε ο τόπος του εγκλήματος πάντα μιλάει. Και θέλουμε και την πιο μικρή λεπτομέρεια από αυτόν.
          Από εκεί και πέρα το ελικόπτερο διατέθηκε να συνδράμει σε κάθε περίπτωση όλες τις επιχειρήσεις μας, είτε αυτές είναι προανακριτικές, είτε είναι ακόμα και για λόγους εντοπισμού. Όταν λέω προανακριτικές, μπορεί να χρειαστεί το ελικόπτερο να μεταβεί ένας Αξιωματικός στα Ιωάννινα, μπορεί να χρειαστεί να γίνει μια κατόπτευση μιας περιοχής ευρύτερης και για αυτό διατίθεται το ελικόπτερο και είναι υποχρέωσή μας να το διαθέσουμε.».
 

 

 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις