Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200624-11-2006:Διοργάνωση εξειδικευμένου σεμιναρίου ασφαλείας

24-11-2006:Διοργάνωση εξειδικευμένου σεμιναρίου ασφαλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 24/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Το ΚΕ.ΜΕ.Α. πραγματοποίησε χθες 23-11-2006, την τελετή έναρξης του πρώτου εξειδικευμένου σεμιναρίου ασφαλείας, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στην τελετή έναρξης της πρώτης αυτής δημόσιας εκδήλωσης του ΚΕ.ΜΕ.Α. υπό το γενικό τίτλο «1° Σεμινάριο Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών» ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α. Πρέσβης ε.τ. κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, αφού αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή του κέντρου για αξιοποίηση του ολυμπιακού κεκτημένου τόνισε χαρακτηριστικά: «τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε πλέον, έχοντας το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης καθώς και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, να προσφέρουμε στους Έλληνες ειδικούς, ερευνητές, εμπειρογνώμονες, δηλαδή στο ελληνικό κοινό ασφάλειας, την πλέον σύγχρονη γνώση και τεχνογνωσία. Και χαιρόμαστε γιατί μέσω αυτών των σεμιναρίων Αξιωματικοί εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, προερχόμενοι όμως όλοι τους, από τον «πυρήνα» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, θα μεταδώσουν τις γνώσεις και εμπειρίες σε όλους. Με την επιλογή μας αυτή, τιμούμε εκείνους που εργάσθηκαν σκληρά για την επιτυχία τότε, αλλά ταυτόχρονα δίνουμε σε όλους μας την ευκαιρία να κάνουμε πράξη τη μεταφορά της τεχνογνωσίας».

 

Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν από την αρχή σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και σε υψηλόβαθμα στελέχη ασφάλειας των κρίσιμων υποδομών, μια πρόσκληση -πρόκληση, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής με τους συμμετέχοντες -Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές Ασφάλειας- να καλύπτουν το σύνολο σχεδόν των Κρίσιμων Υποδομών της χώρας.

 

Στην τελετή έναρξης το ΚΕ.ΜΕ.Α. ανακοίνωσε και επίσημα την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Jebsen Center for Counter Terrorism του Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts. Η συνεργασία όπως αναφέρθηκε αφορά τους τομείς της έρευνας, της από κοινού διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων ενώ μια σημαντική πρωτοβουλία των δύο ιδρυμάτων είναι η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον, σε αξιωματικούς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως να πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνώς αυτό γνωστό ίδρυμα. Το Jebsen Center στις εργασίες εκπροσώπησε ο κ. Γ.Δημητριάδης ο οποίος απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του κέντρου Στρατηγού Howard.

 

 

                                     

 

Φωτογραφίες υπάρχουν στο site του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως

(www.ydt.gr)

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις