Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200624-11-2006: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη Σύνοδο των Αρχηγών Αστυνομιών των κρατών μελών του Οργανισμού για την...

24-11-2006: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη Σύνοδο των Αρχηγών Αστυνομιών των κρατών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Μετά από επίσημη πρόσκληση του Αρχηγού της Βελγικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της συνόδου των Αρχηγών Αστυνομιών των κρατών μελών του Ο.Α.Σ.Ε., του μεγαλύτερου περιφερειακού οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Στην εν λόγω συνάντηση, η οποία οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Βελγικής Προεδρίας, συμμετείχαν Αρχηγοί Αστυνομιών και εκπρόσωποι αυτών από 52 συνολικά χώρες, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. Οι εργασίες της συνόδου επικεντρώθηκαν στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
 
  • η βελτίωση της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας στην αντιμετώπιση της απειλής του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.
 
  • η σημασία της κοινοτικής αστυνόμευσης και η ανάγκη ενίσχυσης της σε εθνικό επίπεδο.
 
  • ο ρόλος της Αστυνομίας στο σύστημα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης.
 
  • η σπουδαιότητα της συμμετοχής Αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, και
 
  • η αναγκαιότητα της συνέχισης των εργασιών των Αρχηγών Αστυνομιών των κρατών μελών του ΟΑΣΕ με τακτικές συνόδους.
 
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Δημοσχάκης συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Βελγικής Αστυνομίας κ. Herman Fransen. Οι δύο Αρχηγοί επιβεβαίωσαν τα εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο Αστυνομιών και συμφώνησαν όπως οι εργασίες για την προετοιμασία μιας διμερούς συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας αρχίσουν το συντομότερο δυνατό, την οποία θα υπογράψουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.
 
Επίσης, ο κ. Δημοσχάκης συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της Τουρκικής αντιπροσωπείας, Υπαρχηγό της Τουρκικής Αστυνομίας, κ. Emin Arslan, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης προερχόμενη από τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας και, παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στον Αρχηγό της Τουρκικής Αστυνομίας να επισκεφθεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στις αρχές του 2007, για διμερείς διαβουλεύσεις.
 
Τέλος, σημαντική χαρακτηρίστηκε η παρέμβαση του Διευθυντού της Ευρωπόλ, κ. Max-Peter Ratzel, ο οποίος τόνισε τη σημασία της Ελληνικής πρωτοβουλίας, υπό την κωδική ονομασία «ΙΛΑΕΙΡΑ», για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στα πλαίσια της έκθεσης εκτίμησης απειλής της Ευρωπόλ για το οργανωμένο έγκλημα. 
 
 

    

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 24/11/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις