Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200623-12-2006: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων των...

23-12-2006: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων των εορτών των Χριστουγέννων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 23/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Σε πλήρη ανάπτυξη και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται το προσωπικό και τα μέσα των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.
 
Ενδεικτικά, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας η Ελληνική Αστυνομία, για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των εκδρομέων, διέθεσε:
 
  1. στο τμήμα της Εθνικής Οδού που αστυνομεύεται από το Τ.Τ. Σχηματαρίου:
         δύο (2) αξιωματικούς και οκτώ (8) περιπολικά με το ανάλογο προσωπικό, κατά την πρωινή βάρδια και
         δύο (2) αξιωματικούς και έξι (6) περιπολικά με το ανάλογο προσωπικό, κατά την απογευματινή βάρδια.
  1. στο τμήμα της Εθνικής Οδού που αστυνομεύεται από το Τ.Τ. Αγ. Κωνσταντίνου και το Β΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων (Πέταλο Μαλιακού):
         έξι (6) αξιωματικούς, έξι (6) βαθμοφόρους και εικοσιένα (21) περιπολικά με το ανάλογο προσωπικό, κατά την πρωινή βάρδια και
         έξι (6) αξιωματικούς, έξι (6) βαθμοφόρους, είκοσι (20) περιπολικά και ένα (1) δίκυκλο με το ανάλογο προσωπικό, κατά την απογευματινή βάρδια.
 
Παράλληλα, στο έργο των επίγειων δυνάμεων συμβάλλει η εναέρια επιτήρηση από ένα (1) ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Το συντονισμό των μέτρων Τροχαίας στα παραπάνω τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας έχουν οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων των περιοχών, ενώ τη γενική εποπτεία έχει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Παναγιώτης Γιαννίκος.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός εξόδου στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, σήμερα τις πρωινές και πρώτες απογευματινές ώρες ήταν 80 οχήματα ανά λεπτό, ενώ τις πρώτες νυχτερινές ώρες ο ρυθμός εξόδου έχει σταθεροποιηθεί σε 27 οχήματα ανά λεπτό.
 
Η αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση των εκδρομέων.
 
 
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις