Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200623-11-2006:Συμμετοχή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σύνοδο της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών(TASK FORCE)

23-11-2006:Συμμετοχή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σύνοδο της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών(TASK FORCE)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 23/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της συνόδου της Task Force που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, υπό την Φινλανδική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες συμμετείχε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Η εν λόγω συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα στρατηγικής σημασίας σχετικά με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, στα πλαίσια της πρόληψης και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Ειδικότερα, τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν εστιάσθηκαν στα ακόλουθα σημεία:

 

 

  • το οργανωμένο έγκλημα στα δυτικά Βαλκάνια, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Εuropol, της Εurojust, αλλά και των κρατών μελών στην υποβοήθηση των προσπαθειών των Βαλκανικών κρατών να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή προοπτική.

 

  • το εμπόριο ανθρώπων στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

  • η κατάσταση της καλλιέργειας και της παραγωγής οπίου στο Αφγανιστάν και οι συνέπειες στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

  • η παραγωγή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

  • η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με της Ρωσία σε θέματα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Ο κ. Δημοσχάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, με την κωδική ονομασία «ΙΛΑΕΙΡΑ», που στοχεύει στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και ειδικότερα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και ανηλίκων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Την επίσημη έναρξη των εργασιών του εν λόγω σχεδίου θα κηρύξει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frattini, την 7η Δεκεμβρίου 2006 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαλκανικών κρατών αλλά και διεθνών οργανισμών(Interpol, Europol, Eurojust).

 

Με την ευκαιρία της εν λόγω συνάντησης, ο κ. Δημοσχάκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο, κ. Τσικούρη και με τον Πρέσβη κ Κασκαρέλη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους οποίους συζήτησε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η υποδοχή και παραλαβή δικαιολογητικών για τα νέα διαβατήρια που εκδίδονται πλέον από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς επίσης και θέματα προώθησης αστυνομικής συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της ΜΕΑ στις Βρυξέλλες και κυρίως υποστήριξης πρωτοβουλιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα εξοπλισμού μέσω χρηματοδότησης κοινοτικών προγραμμάτων.

 

Η αποστολή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στις Βρυξέλλες περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του στις εργασίες της συνάντησης των Αρχηγών Αστυνομιών των κρατών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται αύριο, 24.11.2006, υπό Βελγική Προεδρία.

 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις