Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200621-12-2006: Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος

21-12-2006: Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 21/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ολοκληρώθηκαν χθες (20-12-2006) οι επισκέψεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.
 
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας:

  • προήδρευσε συσκέψεων στις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, με τη συμμετοχή των Διοικούντων Αξιωματικών,
  • έδωσε εντολές και κατευθύνσεις επί ζητημάτων αστυνομικής αρμοδιότητας κυρίως σε ζητήματα όπως:
         η εμφανής αστυνόμευση,
         η εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αποτελεσματική
αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,
         η ενίσχυση των Υπηρεσιών με προσωπικό,
         η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στους πολίτες,
         η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών,   
         η εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων για μεταστέγαση και
         η συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες – Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Νομών.
 
  • επιθεώρησε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες και συνομίλησε με το προσωπικό, δίνοντας κατευθύνσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ αντήλλαξε και ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,
  • συνομίλησε με πολίτες που βρίσκονταν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για διάφορα θέματα και κυρίως για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων,
  • συναντήθηκε με θεσμικούς παράγοντες των περιοχών που επισκέφθηκε,
  • συναντήθηκε με εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Ο κ. Αρχηγός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά και στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, οπότε και κορυφώνεται η κίνηση στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και στα οδικά δίκτυα της Χώρας.
 
Για το σκοπό αυτό, ζήτησε από τους Αξιωματικούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους τις ημέρες των εορτών στα εμπορικά κέντρα, ενισχύοντας με την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
 
Τόνισε επίσης ότι μέλημα της Αστυνομίας είναι η ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων των εορτών από και προς τα κέντρα των πόλεων και προς την κατεύθυνση αυτή, ζήτησε αυξημένους και συστηματικούς ελέγχους από τις Υπηρεσίας Τροχαίας, κυρίως για την πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα κ.λπ..
 
Επίσης, ο κ. Αρχηγός ζήτησε από τους Αξιωματικούς να συνεργαστούν με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν εμφανιστούν εξαιτίας επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προετοιμασία και ετοιμότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών στον τομέα αυτό.
 
Επέστησε ιδιαιτέρως την προσοχή των Αξιωματικών στα χειμερινά θέρετρα, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα καταλύματα, για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή των εκδρομέων, οι οποίοι συγκεντρώνονται σε αυτά τις ημέρες των εορτών.
 
Τέλος, ο κ. Αρχηγός έθιξε εκ νέου το θέμα της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε συζητηθεί κατά τις συναντήσεις που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Γκαργκάνα την 21-3-2006 και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ενώσεως Τραπεζών κ. Τάκη Αράπογλου την 31-3-2006. Η συνεργασία αφορά την υποστήριξη κτιριακών εγκαταστάσεων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, στο πλαίσιο των δράσεων που θα αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση των ληστειών τραπεζών με τη λήψη μέτρων τεχνικής, ηλεκτρονικής και φυσικής προστασίας των τραπεζών. 

Μιλώντας επίσης, σε Αξιωματικούς στην Κοζάνη, ο κ. Αρχηγός είπε:«Η Ελληνική Αστυνομία δεν διώκει το φρόνημα κανενός, παρά μόνον τις παράνομες πράξεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε ότι η Αστυνομία είναι οργανωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, υπογραμμίζοντας ότι οι Υπηρεσίες λύνουν τα προβλήματα με σφαιρικό τρόπο και υλοποιώντας όλους τους σχεδιασμούς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι επισκέψεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος εντάσσονται στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της Χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις