Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200621-12-2006: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

21-12-2006: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 21/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
  
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:
 
1. Την Παρασκευή 22-12-2006, την Παρασκευή 29-12-2006 και την Παρασκευή 5-1-2007 στο ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα από 15:00 έως 21:00.
 
α)       Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο του Ρίου.
β)       Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 371+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ)       Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.
δ)       Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χλμ.
ε)       Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
στ)     Στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας από το χωριό Νυμφόπετρα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.
 
2. Την Τρίτη 26-12-2006, τη Δευτέρα 1-1-2007 και την Κυριακή       7-1-2007 στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 15:00 έως 23:00.
 
α)       Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.
β)       Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 371+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ)       Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι το 11ο χλμ.
δ)       Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου.
ε)       Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
στ)     Στην Επαρχιακή οδό Ρεντίνας – Λαγκαδά από τη διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι το χωριό Νυμφόπετρα.
 
 3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
 
α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζωντανά ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά   κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά  προϊόντα στο τμήμα Κόρινθος (Εξαμίλια) – Ρίο της Ν.Ε.Ο.Α.Κ., στο ρεύμα εξόδου.
δ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
 
Ενόψει της αυξημένης κίνησης των οχημάτων στα οδικά δίκτυα της χώρας με την ευκαιρία των εορτών, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις επικίνδυνες παραβάσεις και συγκεκριμένα:
  • Να μην οδηγούν έχοντας καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας.
  • Να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Να φορούν ζώνη ασφαλείας.
  • Να ελέγχουν το όχημα που θα οδηγήσουν, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.
  • Να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις