Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200620-12-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20-12-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης επισκέφθηκε χθες (19-12-2006) Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της Χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο κ. Αρχηγός προήδρευσε συσκέψεως στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Βασίλειος Τραούδας, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς, Ταξίαρχος Αθανάσιος Τουπλικιώτης, Α.Δ. Λάμπρος Μπιρμπίλης και Α.Δ. Σταύρος Βαλλίδης αντίστοιχα, ο Α.Δ. Θεόδωρος Κουροπαλάτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, Αξιωματικοί Διοικητές Υπηρεσιών επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος και άνω της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και αξιωματικοί της Α.Δ. Κοζάνης.
Ο κ. Αρχηγός έδωσε εντολές και κατευθύνσεις επί ζητημάτων αστυνομικής αρμοδιότητας κυρίως σε ζητήματα όπως:
 • η εμφανής αστυνόμευση,
 • η εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αποτελεσματική
  αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,
 • η ενίσχυση των Υπηρεσιών με προσωπικό,
 • η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες
  στους πολίτες,
 • η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών,    
 • η εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων για μεταστέγαση και
 • η συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες – Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Νομών.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδίως όσον αφορά το τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. που ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά και στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, οπότε και κορυφώνεται η κίνηση στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και στα οδικά δίκτυα της Χώρας.
Στο πλαίσιο της επισκέψεως, ο κ. Αρχηγός επιθεώρησε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συνομίλησε με το προσωπικό, δίνοντας κατευθύνσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Συνομίλησε επίσης, με πολίτες που βρίσκονταν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για διάφορα θέματα και κυρίως για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε επίσης, με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, με τον απερχόμενο Νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, καθώς και με τον Δήμαρχο Κοζάνης και Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, με τους οποίους συζήτησε για τα μέτρα που έχει σχεδιάσει να λάβει η Αστυνομία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδίως στο Τμήμα της Εγνατίας Οδού που ανήκει στην Περιφέρεια και στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στα τουριστικά κέντρα της Περιφέρειας. Συζητήθηκαν επίσης, τα μέτρα αστυνόμευσης στα εμπορικά και αστικά κέντρα της Περιφέρειας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, καθώς και τα μέτρα αστυνόμευσης των χειμερινών τουριστικών προορισμών.
Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εθιμοτυπικές συναστήσεις με τον Υποδιοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού Υποστράτηγο Ευάγγελο Ρήγα, καθώς και με εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Αρχηγός δήλωσε σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.:
 
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επισκέπτομαι όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις υλοποιώντας τις τακτικές επισκέψεις και επιθεωρήσεις που έχω υποχρέωση ως Αρχηγός του Σώματος να πραγματοποιήσω.
Ήδη έχω επισκεφθεί την Αττική, μιας και η έδρα του Αρχηγείου βρίσκεται στο λεκανοπέδιο Αττικής, τη Θεσσαλονίκη κατά το παρελθόν, τη Γενική Νοτίου Αιγαίου, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και σήμερα πραγματοποίησα τακτική επίσκεψη και επιθεώρηση στη Γενική της Θεσσαλονίκης εκ νέου και ταυτόχρονα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ολοκληρώνεται σχεδόν το οδοιπορικό αυτό σήμερα εδώ στην Κοζάνη, στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας. Έγινε μια αποτίμηση του μέχρι τώρα επιτελεσθέντος έργου από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και μια εκτίμηση της σημερινής κατάστασης.
Θέλω να δηλώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: είμαι αρκετά ικανοποιημένος, μπορώ να πω ικανοποιημένος απόλυτα, από το επίπεδο ετοιμότητας των Υπηρεσιών της Αστυνομίας της Δυτικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, ενημέρωσα του διοικούντες Αξιωματικούς για την πολιτική ασφάλειας που έχει χαράξει το Υπουργείο και το Αρχηγείο και την οποία υλοποιούμε με μεθοδικό τρόπο βήμα-βήμα και μάλιστα αναφέρθηκα και στα αιτήματα του προσωπικού, καθώς και στις υποδομές.
 
Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία: Η Δυτική Μακεδονία για μας είναι προτεραιότητα, είναι και εδώ η καρδιά μας αν και βρισκόμεθα στην Αθήνα. Απόδειξη, ότι τον περασμένο χρόνο διαθέσαμε περίπου 327.000 ευρώ για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα συστήματα πληροφορικής, φέτος στον προϋπολογισμό μας είχε προβλεφθεί να διαθέσουμε 1.492.000 ευρώ σε όλες τις Υπηρεσίες επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος και άνω.
Επίσης, σε ό,τι αφορά τις κτιριακές υποδομές, ήδη έχει προβλεφθεί δαπάνη 11.000.000 ευρώ, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο όπου θα στεγαστεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και οι υφιστάμενες της Υπηρεσίες, σε ό,τι αφορά την έδρα λειτουργίας στην πόλη της Κοζάνης.
Επιπλέον, έχουμε ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την απόκτηση παρόμοιου οικήματος στην περιοχή του Νομού Γρεβενών, καθώς επίσης και στο Νομό Καστοριάς.
Ακόμη, στα πλαίσια των ειδικών πιστώσεων –όπως χαρακτηρίστηκαν τελευταία από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, περί απορρήτων δαπανών- έχουμε προβεί στην αγορά περίπου 70 οχημάτων προκειμένου να εφοδιάσουμε τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών. Είναι οχήματα παντός τύπου, χρωματισμού και μοντέλου.
Ταυτόχρονα, έχουμε προβεί στην αγορά 25 πετρελαιοκίνητων τζιπ, προκειμένου να εφοδιάσουμε τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Έβρου, διότι είναι περιοχές όπου δεχόμεθα από τα χερσαία σύνορά μας κύμα λαθρομετανάστευσης και όχι μόνο.
Θα ήθελα να πω ότι κατά το παρελθόν και κατά τη διάρκεια του διανυόμενου έτους, έχουμε ενισχύσει τις Υπηρεσίες με το ανάλογο προσωπικό. Μπορεί να μην ήταν όσο θα έπρεπε, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικός ο αριθμός. Ήδη έχουμε περίπου 100 άτομα όλων των βαθμών εκ των οποίων οι 18 είναι αξιωματικοί, νέοι αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν εξέλθει πρόσφατα από της Σχολής Αξιωματικών.
Θέλω να πω ότι η φιλοδοξία μας είναι στο επόμενο έτος, το οποίο αναμένουμε σε λίγες ημέρες, η Αστυνομία να είναι πιο παραγωγική, πιο αποτελεσματική, ώστε αυτό το περιβάλλον ασφάλειας το οποίο έχουμε δημιουργήσει και εισπράττει όλος ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, να το βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο.
Σε ό,τι αφορά τις ημέρες αυτές, ζήτησα από τους Αξιωματικούς μου όσο το δυνατόν περισσότερη προσπάθεια αυτές τις ημέρες λόγω των εορτών στα εμπορικά κέντρα, εκεί όπου διακινείται ο μεγάλος αριθμός, δημιουργώντας με την παρουσία μας ασφάλεια, αποτρέποντας την εγκληματοφοβία αυτή η οποία δημιουργείται δυστυχώς από ορισμένους κύκλους.
Ταυτόχρονα όμως, τους ζήτησα επιπλέον προσπάθεια σε ό,τι αφορά τους ελέγχους αλκοόλ των οδηγών που δυστυχώς αυτήν την εποχή θα κάνουν ιδιαίτερη κατανάλωση κάποιοι εκ των οδηγών. Ωστόσο, οι έλεγχοί μας θα είναι εντατικοί και θα διαρκούν σχεδόν όλο το 24ωρο.
Επίσης, ζήτησα από τους Αξιωματικούς, ενόψει των καιρικών φαινομένων που αναμένονται λόγω της περιόδου του Χειμώνα, να συνεργαστούν με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, να πετύχουμε αυτό το οποίο όλοι μας επιζητούμε και επιδιώκουμε, στα πλαίσια της διυπηρεσιακής και διακλαδικής συνεργασίας, ώστε κανένας δρόμος είτε εθνικός είτε περιφερειακός να αντιμετωπίσει πρόβλημα, πολύ δε περισσότερο ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας.
Επιπλέον, έδωσα οδηγίες σε ό,τι αφορά τα χειμερινά θέρετρα, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα καταλύματα αυτών, να είναι σημεία αναφοράς όλων των δυνάμεών μας, ώστε ο χειμερινός επισκέπτης, ο χειμερινός τουρίστας να νιώσει την ανάσα της Αστυνομίας την οποία έχει ανάγκη.
Με αυτές τις γενικές σκέψεις, ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας. Εκφράζω την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και ως καταγόμενος από τη Βόρεια Ελλάδα, σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας στέλνω τις ευχές μου εκ μέρους του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, που μου ζήτησε να απευθύνω αυτές τις ευχές για Χρόνια Πολλά σε όλους, Καλή Χρονιά και προκοπή στη Δυτική Μακεδονία και στα σπίτια όλων των κατοίκων αυτής.
Σε λίγο θα δω τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, τον κ. Νομάρχη, καθώς επίσης και τον Δήμαρχο της πόλης. Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών και κοινωνικών επισκέψεων αλλά ταυτόχρονα, στο χρόνο που μας απομένει, θα συζητήσουμε και θέματα τα οποία έχουν σχέση με τη λειτουργία των Υπηρεσιών τους με τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα ζητήσω από τον κ. Γενικό Γραμματέα να μας συμπεριλάβει ως Οργανισμό, σε τοπικό επίπεδο, σε περιφερειακό, στα προγράμματα του Δ΄ Κ.Π.Σ., κάτι το οποίο έχουμε ζητήσει και γραπτώς από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, όπως και από όλους τους Γ.Γ. Περιφερειών της Χώρας. Είναι ένας από τους λόγους της επίσκεψής μου και αυτός».
 
Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψή του αλλά και για γενικότερα ζητήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εξής:
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στην Κοζάνη.
 
κ. Αρχηγός: Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο, έχει προτάξει τη μεγάλη θεσμική αλλαγή που επιχειρούμε και υλοποιούμε και αφορά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Χώρας. Η νέα δομή του Σώματος έχει προχωρήσει σε ό,τι αφορά το Αρχηγείο και τις περιφερειακές Υπηρεσίες του. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπως γνωρίζετε, έχουν καταργηθεί Υπηρεσίες και έχουν ιδρυθεί Τμήματα Ασφαλείας και όχι μόνο, καθώς επίσης και στο Νομό Θεσσαλονίκης και την πρωτεύουσα αυτού. Το επόμενο βήμα μας είναι τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, οι τρεις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων. Το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τη νέα δομή του Σώματος στις νησιωτικές μας περιοχές ευρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ελπίζω ότι τον επόμενο μήνα θα υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό και θα πάρει το δρόμο του προς το ΣτΕ και στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στοχεύουμε, με τη νέα τουριστική περίοδο, οι Υπηρεσίες που προείπα, που αστυνομεύουν σε αυτές τις περιοχές, να λειτουργήσουν στα πλαίσια της νέας δομής και στοχεύουμε μέσα από αυτήν τη διαδικασία να συντελέσουμε στη νησιωτική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Το επόμενο βήμα μας είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στη συνέχεια η Γενική Κεντρικής Μακεδονίας και πάμε βήμα-βήμα. Δε θα προβούμε σε αναδιάρθρωση περιορισμένη και τοπικού ενδιαφέροντος διότι όλα προβλέπονται μέσα από τη νέα δομή.
Δεν είναι μόνο το Μεταγωγών. Μιλάμε για μια νέα δομή η οποία θα αλλάξει το πρόσωπο της Αστυνομίας. Εκτιμώ χρονικά, περίπου στο τέλος του 2008. Θέλω να πω ότι η νέα δομή του Σώματος υλοποιείται βήμα-βήμα διότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία αυξάνεται η οργανική δύναμη του Σώματος κατά 8-10%. Χωρίς πόρους κανείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την αναδιάρθρωση διότι ο τελικός στόχος θα ακυρωθεί. Θα μπορούσαμε πανελλαδικά να το πράξουμε με έναν σχετικό Νόμο αλλά δεν γίνεται. Εμείς θέλουμε να μην υποστεί κραδασμούς και κλυδωνισμούς το Σώμα και σε τελική ανάλυση θα την πληρώσει ο πολίτης και ταυτόχρονα όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι εργάζονται σε όλες τις Υπηρεσίες.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Πιστεύετε ότι οι διοικητικές κυρώσεις που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή με κάποιες μικρομετακινήσεις εσωτερικές- και με δεδομένο ότι μόλις χτες έχουμε την απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης που παρήγγειλε ποινική δίωξη σε βάρος αυτών των Αξιωματικών και αστυνομικών- είναι αρκετές; Αυτές τις υποθέσεις των αντιεξουσιαστικών κύκλων εναντίον αστυνομικών πώς θα τις αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ.;
 
κ. Αρχηγός: Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημα. Δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις για το περιστατικό της Θεσσαλονίκης. Η Ε.Δ.Ε. είναι σε εξέλιξη. Αυτή είναι παράλληλη με την ποινική διαδικασία. Κατά πρώτον, επιβλήθησαν υπηρεσιακές μετακινήσεις, αυτές που επεβάλετο να πραγματοποιηθούν. Από κει και πέρα, όταν θα έρθει το σώμα της δικογραφίας στο Αρχηγείο θα αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές, ανάλογα το τι ο καθένας έπραξε.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ερώτημα. Είναι γεγονός ότι πάντα το έτος κλείνει με γεγονότα όπως τα χθεσινά. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε στατιστικά λιγότερα περιστατικά σε σχέση με αυτά που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν. Ωστόσο, μας προβληματίζει. Θα ήθελα να πω όμως ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει βεντέτα με κανέναν πολίτη της χώρας διότι λειτουργεί για λογαριασμό όλων των πολιτών. Επίσης, θα ήθελα να πω και το δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελληνική Αστυνομία δε διώκει το φρόνημα κανενός. Διώκει ως εκ της αποστολής της μόνο τις παράνομες και έκνομες πράξεις απ΄ όπου και αν προέρχονται. Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό αναδείχθηκαν κάποια περιστατικά ως παθογένεια του Σώματος. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Αστυνομία προσπαθεί και επιχειρεί το καλύτερο. Έχουμε να αναδείξουμε πάρα πολλές επιτυχίες. Δεν αναδείχθηκαν όσο θα έπρεπε. Όχι για δημόσιες σχέσεις άλλά για ενημέρωση όλων των πολιτών, για ενημέρωση όλων αυτών που έχουν τάσεις παραβατικότητας. Διότι όταν πληροφορούνται τις επιτυχίες της Αστυνομίας, αποσυντονίζονται. Αναδείχθηκαν όμως κάποια μεμονωμένα προβλήματα, τα οποία και μας έχουν προβληματίσει και μας προβληματίζουν, επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις, δεν είμαστε ούτε υπερβολικοί αλλά ούτε εκπτωτικοί. Αυτή η υπερπροβολή μεμονωμένων γεγονότων ενδεχομένως σε ελάχιστη μερίδα των αστυνομικών να δημιουργεί μια αποθάρρυνση και να δημιουργεί μια ενθάρρυνση αυτών των ατόμων που έχουν τάσεις παραβατικότητας.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Βλέπω ότι έχετε πραγματικά μια πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ‘’άνθρωποι είναι και οι αστυνομικοί και μερικές φορές πραγματικά δικαιολογούνται να προβούν σε κάποιες πράξεις που ίσως είναι ακραίες’’. Θα ήθελα ένα σχόλιο.
 
κ. Αρχηγός: Θα ήθελα να κάνω έκκληση προς όλους και μια σύσταση. Επιθέσεις σε βάρος στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος, κρατικού ενδιαφέροντος αλλά και σε βάρος στόχων ιδιωτικού ενδιαφέροντος με μολότοφ, με οτιδήποτε άλλο που αποτελεί και χαρακτηρίζεται ως όπλο είναι επικίνδυνες. Είμαι σίγουρος ότι θα αναλογιστούν τις αστικές ευθύνες και τις ποινικές που τους αναλογούν κι άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα κι έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη της οποίας το έργο είναι αποκλειστικά δικό της.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχουν στοιχεία στην Ελληνική Αστυνομία ότι υπάρχει σχέση πολιτικών κομμάτων με ακραία στοιχεία ή κουκουλοφόρους;
 
κ. Αρχηγός: ?λλη ερώτηση.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Είχαμε την παραίτηση του Α.Δ. Κοζάνης. Έγινε δεκτή η παραίτηση;
 
κ. Αρχηγός: Έχω πληροφορηθεί ότι υπήρξε μια δήλωση. Τίποτα περισσότερο. Δεν έχω στα χέρια μου κάποια παραίτηση ή κάποια ενημέρωση προσωπικά δική μου σε ό,τι αφορά τυχόν παραίτησή του. Ο Δ/ντης Αστυνομίας Νομού Κοζάνης είναι στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, τον έχει τιμήσει το Σώμα με τον ανώτατο βαθμό και θεωρείται πλέον ότι ασκεί τα καθήκοντά του.
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Σίγουρα θα έχετε ενημερωθεί για το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Α.Δ. Κοζάνης. Μιλάω για την έλλειψη προσωπικού. Μας έχουν πει ότι το ποσοστό της έλλειψης φτάνει μέχρι και το 30%.
 
κ. Αρχηγός: Όχι, αυτό είναι μια υπερβολή. Είπα από την αρχή ότι έχουμε ενισχύσει όλες τις Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας περίπου με 100 άτομα, εκ των οποίων οι 18 είναι Αξιωματικοί της Σχολής Υπαστυνόμων. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα, διότι η Σχολή Αστυφυλάκων θα παράγει περίπου 1950 Αστυφύλακες. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός θα διατεθεί και στην περιοχή Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και στελέχη των υπόλοιπων βαθμών.
 
Θέλω να επαναβεβαιώσω την εκτίμηση, τον σεβασμό μου και την αγάπη μου σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, τη μεγάλη εκτίμηση σε όλους τους Αστυνομικούς όλων των κατηγοριών που πραγματικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε δύσκολες περιοχές πραγματοποιούν την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδιασμών του Αρχηγείου και κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι εγώ ο Αρχηγός και ο Υπουργός προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κυρίως στα πλαίσια της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προκειμένου να αναπτύξουμε τη διασυνοριακή συνεργασία και όπως γνωρίζετε τελευταία είχαμε συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, στα Ιωάννινα, πριν από 1 μήνα περίπου. Συζητήσαμε τα κοινά προβλήματα τα οποία μας απασχολούν και συναποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε κοινές επιχειρήσεις ο καθένας στα σύνορά του αλλά ταυτόχρονα.
Ο στόχος μας θα είναι η αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, η σύλληψη των κακοποιών αυτών που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη νεολαία μας με τα ναρκωτικά, η σύλληψη αυτών που μεταφέρουν όπλα παράνομα. Αυτή η συμφωνία πραγματικά είναι άξια επαίνου και μάλιστα όταν την παρουσίασα στην TASKFORCE Αρχηγών Αστυνομιών της Ε.Ε., έμειναν όλοι ικανοποιημένοι, χάρηκαν ιδιαίτερα κι έτσι προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμεθα με όλες τις όμορες χώρες. 
Ήδη πριν από 10 μέρες συναντήθηκα στο Γραφείο μου με τον Αρχηγό της Τουρκικής Αστυνομίας, κάναμε μια ανάλυση της πραγματικότητας που αυτήν τη στιγμή επικρατεί στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο, δέχτηκε τις θέσεις, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια η Τουρκική Αστυνομία σε ό,τι αφορά την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης. Το ίδιο έπραξα πριν από λίγες μέρες, πριν από 1 μήνα περίπου και με τον ομόλογό μου της Βουλγαρίας,.
Εμείς πιστεύουμε στη Διεθνή Αστυνομική Συνεργασία, την προβάλουμε, τη στηρίζουμε και ήδη αυτή τη στιγμή δημιουργούμε σε όλες τις χώρες της Ε. Ε. αλλά και σε χώρες ελληνικού αστυνομικού ενδιαφέροντος αστυνομικούς συνδέσμους, ώστε αυτό το δίκτυο των αστυνομικών συνδέσμων, αυτοί οι άτυποι Πρέσβεις της Ελληνικής Αστυνομίας στα πλαίσια των Ελληνικών διπλωματικών εκπροσωπήσεων μας που έχουμε στις διάφορες χώρες του εξωτερικού, να βοηθήσουν το Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Ελληνική Πολιτεία.
 
 

                                                               

               
                                                                

          Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη    
           
                    
                                                                
                        Συνάντηση με τον απερχόμενο Νομάρχη Καζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη 

                                                                      
            Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης και Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις