Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200620-11-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακκαβιάς και στα Σημεία ΕλέγχουΔιαβατηρίων Ελλάδος και Αλβανίας

20-11-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακκαβιάς και στα Σημεία ΕλέγχουΔιαβατηρίων Ελλάδος και Αλβανίας

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 20/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Αλβανίας κ. Bajram IBRAJ, επισκέφθηκε μεσημβρινές ώρες, σήμερα (20/11/2006), τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακκαβιάς, καθώς και τα Σημεία Ελέγχου Διαβατηρίων Ελλάδος και Αλβανίας και έκανε δηλώσεις στα αλβανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε:

 

«[…] Με αυτή τη διαδικασία του POLICEONLINE είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταργηθεί το χαρτί πάνω από τα γραφεία. Τα πάντα θα λειτουργούν μέσα από την ηλεκτρονική διαδικασία. Εφοδιάζεται και εγκαθίσταται το σύστημα αυτό της πληροφορικής. […] Θα μειώσει το χρόνο εξυπηρέτησης όλων των διακινουμένων από και προς την Αλβανία. […] τα συστήματα πληροφορικής POLICEONLINE είναι ότι καλύτερο και σύγχρονο και τελευταίας γενιάς κυκλοφορεί και διατίθεται στην αγορά.

 

[…] Αυτό είναι ένα εθνικό έργο σοβαρής ηλεκτρονικής υποδομής το οποίο έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, υλοποιείται σε εθνικό πλέον επίπεδο, σε όλες τις Υπηρεσίες, από Αστυνομικό Τμήμα και πάνω, μέχρι το Αρχηγείο. Έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με τη EUROPOL, βάση δεδομένων INTERPOL, SCHENGENSECI και FRONTEX. Επίσης έχει τη μεγάλη δυνατότητα να διασυνδεθεί με τα κέντρα πληροφορικής και τις βάσεις δεδομένων των λοιπών συναρμόδιων Υπουργείων και Δημοσίων Οργανισμών, όπως είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, το Υπουργείο Οικονομικών, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Υπάρχει δυνατότητα όμως να διασυνδεθούμε μελλοντικά και με αντίστοιχα κέντρα πληροφορικής των λοιπών Αστυνομιών χωρών της Βαλκανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον υπάρξουν συμφωνίες.

 

Ο Αρχηγός όμως της Αλβανικής Αστυνομίας μου ζήτησε να ξεκινήσουμε από εδώ για να διευκολύνουμε όλους τους πολίτες της Αλβανίας που έχουν προορισμό την Ελλάδα ή και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και γι’ αυτό σας προείπα ότι ξεκινάμε από αυτό το σημείο». 

 

Κατά την επίσκεψή του στο Σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων της Κακκαβιάς στην Αλβανία, ο κ. Αρχηγός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησε επίδειξη της διαδικασίας ελέγχου διαβατηρίων από Αστυνομικούς της Αστυνομίας της Αλβανίας.

 

Έπειτα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Αλβανίας προέβησαν από κοινού σε δηλώσεις στα αλβανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πρωινή σύσκεψη στα Ιωάννινα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις