Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200620-11-2006: Επίσημο δείπνο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς τιμή του ομολόγου του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας στο πλαίσιο...

20-11-2006: Επίσημο δείπνο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς τιμή του ομολόγου του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο Αρχηγών στα Ιωάννινα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της διμερούς Συνάντησης των Αρχηγών Αστυνομιών Ελλάδας και Αλβανίας (Ιωάννινα, 19-20/11/2006) παρέθεσε χθες (19-11-2006) επίσημο δείπνο προς τιμή του ομολόγου του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Bajram IBRAJ.
 
Στο δείπνο παρέστησαν η Αλβανική και Ελληνική αντιπροσωπεία, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσφώνησή του είπε: «Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, κ. Νομάρχη, Στρατηγέ, είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι εδώ στα Ιωάννινα δεχόμεθα τον καλό μας φίλο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, ο οποίος συνοδεύεται από στους Επιτελείς του, παρουσία δύο εκλεκτών φίλων Προξένων των Ιωαννίνων και του Αργυροκάστρου. Είναι εξαιρετική η τιμή και η χαρά σε όλους μας. Η αποψινή κοινωνική και ανθρώπινη βραδιά προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων μας, ιδιαίτερα του φίλου μας Αρχηγού, με τον οποίο ήδη κάναμε μια πρώτη κουβέντα για θέματα που αφορούν θέματα Αστυνομίας αλλά και τις δύο Χώρες σε σχέση με την Ευρώπη.
 
Θέλω να σας δηλώσω ότι ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας ήταν ο πρώτος Αρχηγός τον οποίο κάλεσα και δέχτηκα στην Αθήνα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Τον κάλεσα σημειολογικά, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά. Αυτή η πρώτη συνάντηση και η πρώτη γνωριμία έφερε αυτή τη συνάντηση, τη δεύτερη και την τρίτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 6 και 7 Δεκεμβρίου στα πλαίσια τις άσκησης ΙΛΑΕΙΡΑ, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.
 
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ετέθη υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. FrancoFrattini. Σε αυτή την άσκηση θα συμμετέχουν 19 Αστυνομίες, 19 Αρχηγοί Αστυνομιών με τους συνεργάτες τους, οι Διεθνείς Οργανισμοί και φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η οποία θα διαρκέσει δέκα μήνες, αυτό το κοινό σχέδιο αντιμετώπισης εμπορίας ανθρώπων, θα είναι υπόδειγμα και θα είναι και το πρώτο για όλες τις Αστυνομίες της Ευρώπης. Μέσα από αυτή την διαδικασία εξάγουμε την Ολυμπιακή εμπειρία και τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση ασκήσεων αλλά και την αντιμετώπιση κρίσεων. Το δίνουμε αυτό το κεκτημένο με έμμεσο τρόπο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
 
Μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του ερχόμενου έτους θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Αρχηγείου της Αλβανικής Αστυνομίας. Δημιουργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, μακριά από καχυποψίες. Η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζονται μόνο από ένα κράτος. Εμείς έχουμε αποφασίσει με τον Αρχηγό να τα αντιμετωπίσουμε όλα από κοινού.  Αυτό το πνεύμα περνάμε σε όλους τους Αξιωματικούς μας και αυτό το πνεύμα πρέπει να περάσουν οι Αξιωματικοί μας σε όλα μας τα στελέχη. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει, όταν μετά από λίγο καιρό γίνει η αποτίμησή μας, να έχουμε τις ίδιες επιτυχίες και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά.
 
Επίσης, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της Task Force της Συνόδου Αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρείχαμε και παρέχουμε πλήρη υποστήριξη στην Αλβανική Αστυνομία.
 
Οι κακοποιοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται είτε στην Αλβανία είτε στην Ελλάδα δεν μας αποθαρρύνουν. Διότι λαμβάνουμε υπόψη ότι έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε τις οικογένειες και τα παιδιά αυτών που με φιλοπρόοδο τρόπο αναπτύσσονται. Αυτή είναι η πολιτική της Ελλάδος, αυτή είναι η πολιτική του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος και μας την διοχετεύει στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και αυτήν υλοποιούμε.
 
Μεταφέρω τους χαιρετισμούς και την εκτίμησή του προς τον Αρχηγό τον οποίο γνωρίζει καλώς και τους συνεργάτες του. Σας καλωσορίζω όλους».
 
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επέδωσε στον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας δύο ασημένια περιστέρια, αντίγραφο του Μουσείου Μπενάκη της Αθήνας, ένα συμβολικό δώρο φιλίας και συνεργασίας ως ενθύμιο της επίσκεψής του.
 
Στην αντιφώνησή του ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας είπε: «Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, Σεβασμιότατε, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, επιθυμώ καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας για εμένα και τους συνεργάτες μου. Επιθυμώ να μεταφέρω τις ευχαριστίες μου και προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως.
 
Η αυριανή συνάντηση και για τον κ. Υπουργό και για εσάς είναι πολύ σημαντική. Ήταν μεγάλη μου χαρά που ήμουν ο πρώτος Αρχηγός που προσκαλέσατε στην Αθήνα. Πιστεύω ότι από εκείνη τη μέρα και μετά ενισχύθηκε η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Ευχαριστώ εκ μέρους της Αλβανικής Αστυνομίας για τη συνεργασία και την υποστήριξη που παρέχετε στην Αλβανική Αστυνομία και στην Ευρώπη. Κάποιες συνεργασίες που έχουν συζητηθεί στην πρώτη συνάντησή μας στην Αθήνα έχουν πραγματοποιηθεί.
 
Σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια και κρατώ την ίδια στάση με σας, κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, που η συνεργασία είναι πολύ καλή. Οι Διευθυντές και οι συνεργάτες έχουν ανοίξει τον δρόμο για να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Επιθυμώ να μεταφέρω και στους Διευθυντές την ευκαιρία που έχουν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ανθρώπων, της λαθρομετανάστευσης και των ναρκωτικών. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα από τα μέχρι στιγμής. Δεχτείτε τις ευχαριστίες μας».
 
 
 

        

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/11/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις