Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200618-11-2006: Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

18-11-2006: Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής πορείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, προέβη σε δηλώσεις.
 
Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Ήτανε μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα, υπήρξε εκ μέρους των διοργανωτών άψογος σχεδιασμός και τα κόμματα και οι οργανώσεις που συμμετείχαν είχαν ικανοποιητική έως επαρκή περιφρούρηση.
 
[…] Ήταν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακος, με δύο περιστατικά τοπικού ενδιαφέροντος, χωρίς περαιτέρω εκτράχυνση, χωρίς να διαλυθεί η πορεία, η οποία και πραγματοποιήθηκε στο σύνολό της.
 
[…] Υπήρξε ωριμότητα και σοβαρότητα, από όλους που συμμετείχαν, πλην των δύο μπλοκ που … ήταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην πόλη. […] Από τη δική μας πλευρά υπήρχε στόχος: Να πραγματοποιηθεί η πορεία στο σύνολό της και να μην διαταραχθούν τα μπλοκ τα οποία πραγματικά ήξεραν γιατί κατέβηκαν και ήξεραν που θα φτάσουν. 
 
[…] Καταγράφονται ως θετικά τα σημερινά γεγονότα για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη. […] Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης τοπικού ενδιαφέροντος».
 
Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε: «Η Αστυνομία είναι ισχυρή, έχει τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και πιστεύω ότι ενήργησε με πολλή αυτοσυγκράτηση, με πολλή ψυχραιμία. Ήταν απόλυτα σε κάθε περίπτωση αμυντική και όταν άρχισαν να διαπράττονται αδικήματα … ενήργησε άμεσα και είχαμε αυτές τις προσαγωγές που όλοι σας ξέρετε. […] Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία της Αστυνομίας ήταν παροιμιώδης […] όμως είναι και απάνθρωπο και επικίνδυνο να επιτίθενται με καδρόνια κατά αστυνομικών … και κατά πολιτών, κατά συμπολιτών μας […]».
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 18/11/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις