Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200615-12-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

15-12-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης επισκέφθηκε σήμερα (15-12-2006) Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της Χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο κ. Αρχηγός προήδρευσε συσκέψεως στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην Λαμία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Παναγιώτης ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ταξίαρχος Ιωάννης ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ, Ταξίαρχος Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, Α.Δ. Νικόλαος ΣΤΙΓΚΑΣ και Α.Δ. Νικόλαος ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ αντίστοιχα, και ανώτεροι Αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ο κ. Αρχηγός έδωσε εντολές και κατευθύνσεις επί ζητημάτων αστυνομικής αρμοδιότητας κυρίως σε ζητήματα όπως:

>       η εμφανής αστυνόμευση,

>       η εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αποτελεσματική
         αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,

>       η ενίσχυση των Υπηρεσιών με προσωπικό,

>       η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες
         στους πολίτες,

>       η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών και η  

         εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων για μεταστέγαση.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδίως όσον αφορά το τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. που ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά και στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, οπότε και κορυφώνεται η κίνηση στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και στα οδικά δίκτυα της Χώρας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως, ο κ. Αρχηγός επιθεώρησε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και συνομίλησε με το προσωπικό, δίνοντας κατευθύνσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Συνομίλησε επίσης, με πολίτες που βρίσκονταν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για διάφορα θέματα και κυρίως για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε επίσης, με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σκορδάς, με τον Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, καθώς και με τον Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, με τους οποίους συζήτησε για τα μέτρα που έχει σχεδιάσει να λάβει η Αστυνομία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδίως στο Τμήμα της Π.Α.Θ.Ε που ανήκει στην Περιφέρεια και στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στα τουριστικά κέντρα της Περιφέρειας. Συζητήθηκαν επίσης, τα μέτρα αστυνόμευσης στα εμπορικά και αστικά κέντρα της Περιφέρειας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, καθώς και τα μέτρα αστυνόμευσης των χειμερινών τουριστικών προορισμών. 

Ειδικότερα, με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ο κ. Αρχηγός συζήτησε το θέμα της προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας (Κέντρο Επιχειρήσεων, οχήματα με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα κ.ά.). Για τη ρύθμιση, μάλιστα, των λεπτομερειών του θέματος, αρμόδιοι Αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα μεταβούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, προκειμένου να συναντήσουν τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας.

Γνωστοποιείται ότι, με πολιτική που θεσμοθέτησε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας και μετά από πρόταση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, απέστειλε επιστολή σε όλους τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να εντάξουν αστυνομικές δράσεις στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ακολούθως, ο κ. Αρχηγός προήδρευσε συσκέψεως στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Παναγιώτης ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ταξίαρχος Ιωάννης ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ, Ταξίαρχος Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, Α.Δ. Νικόλαος ΣΤΙΓΚΑΣ και Α.Δ. Νικόλαος ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ αντίστοιχα και άλλοι Αξιωματικοί  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας, της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδος, καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Φρουρών, με τους οποίους συζήτησε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψή του, αλλά και για γενικότερα ζητήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Αρχηγός απάντησε ως εξής:

 

«Επισκέπτομαι τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο στόχος μου είναι να επισκεφθώ όλες τις περιφέρειες της χώρας πριν πραγματοποιηθούν οι κρίσεις του Μαρτίου. Ταυτόχρονα οι Αντιστράτηγοι του Αρχηγείου, ο Υπαρχηγός, ο Επιτελάρχης, οι δύο Γενικοί Επιθεωρητές Νοτίου και Βορείου Ελλάδος επισκέπτονται τις Αστυνομικές Διευθύνσεις. Ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους Αξιωματικούς μας στο πώς πορεύεται το Σώμα, το τί απαιτήσεις έχουμε από τους διοικούντες Αξιωματικούς αλλά και από όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της κάθε περιφέρειας ή του κάθε νομού.

 

Επίσης επισκέπτομαι και για τρεις άλλους σκοπούς: Πρώτον, να διαπιστώσω το επίπεδο ετοιμότητας των Υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση των εκδρομέων από και προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα τα οποία ως γνωστόν αναμένονται λόγω του χειμώνα. Θέλουμε οι εθνικές οδοί, οι αυτοκινητόδρομοι σε καμμία περίπτωση να κλείσουν, ώστε η καρδιά της Ελλάδος που είναι ο αυτοκινητόδρομος της Π.Α.Θ.Ε. να λειτουργεί, διότι έτσι λειτουργεί η ίδια η χώρα.

 

Από την άλλη πλευρά, ετοιμαζόμεθα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Όλος ο κόσμος συρρέει στα εμπορικά κέντρα, όλος ο κόσμος διακινείται και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, γαλήνης και ηρεμίας στις πόλεις που πραγματικά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

 

Επίσης, ο τρίτος στόχος μας, ο τρίτος σκοπός που βρίσκομαι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος είναι να συζητήσουμε μαζί με τους Αστυνομικούς Διευθυντές και τον Στρατηγό τον παριστάμενο το τί μέτρα έχουν σχεδιάσει σε ό,τι αφορά τον χειμερινό τουρισμό που αυτή την εποχή αναπτύσσεται στους ορεινούς όγκους, στα κέντρα και στα καταλύματα πέριξ αυτών.

 

Θέλω να δηλώσω με τον πλέον ειλικρινή και κατηγορηματικό τρόπο, όπως με γνωρίζει η Στερεά Ελλάδα, διότι την υπηρέτησα με πολύ ειλικρίνεια και με πολύ πίστη εκφράζοντας το σεβασμό μου με την ευκαιρία αυτή και την εκτίμησή μου σε όλους τους κατοίκους της περιφέρειας, ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που θα ανακύψουν από δω και πέρα. Υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει ετοιμότητα και είμαστε σίγουροι ότι αυτόν το σχεδιασμό θα τον υλοποιήσουν οι Υπηρεσίες μας υποδειγματικά, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Το γεγονός ότι ξεκινήσατε από δω τις επισκέψεις σας θα σημάνει και την αύξηση του αστυνομικού δυναμικού;

 

Απάντηση: «Δεν έχω ξεκινήσει από δω τις επισκέψεις μου. Έχω ξεκινήσει σε πρώτη φάση από την Αττική, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Νησιά Νοτίου Αιγαίου το καλοκαίρι, λόγω του μεγάλου τουριστικού φόρτου που αντιμετώπιζαν οι νησιωτικές περιοχές της χώρας. Από την Πελοπόννησο, που ήμουν την περασμένη εβδομάδα και τη Δευτέρα θα είμαι στη Δυτική Μακεδονία, την Τρίτη θα είμαι στη Θεσσαλία και αυτός ο κύκλος των επισκέψεων, των εκτάκτων επισκέψεων και επιθεωρήσεων θα συνεχιστεί βάση ενός χρονοδιαγράμματος.

 

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του προσωπικού θα ήθελα να πω ότι η Στερεά Ελλάδα για μας είναι η προτεραιότητα, καθώς επίσης και η Φθιώτιδα είναι η προτεραιότητα σε σχέση με όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, διότι είναι ένα πέρασμα, είναι ένας Νομός με ιδιαιτερότητες, είναι ένας Νομός με προβλήματα κι έτσι, όπως και η Εύβοια που έχουν σχεδόν παρόμοια προβλήματα, έχουν τύχει της δικής μας ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής, αλλά και γενναιοδωρίας. Ήδη έχουμε ενισχύσει στο διανυόμενο έτος με δεκαοχτώ (18) Αξιωματικούς και με εκατόν έξι (106) αστυνομικούς επιπλέον όλων των βαθμών. Ετοιμαζόμαστε σε ό,τι αφορά την πλήρη λειτουργία για το επόμενο έτος του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Κωνσταντίνου που μετεξελίσσεται σε Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και θα έχει τη δύναμη που προβλέπεται να λειτουργήσει ένα Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Ήδη έχουμε ενισχύσει το Α.Τ. Δομοκού, στην περιφέρεια του οποίου θα λειτουργήσουν οι φυλακές. Πάμε βήμα – βήμα στην ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών που έχουν το βάρος όλων αυτών των αντικειμένων. Θα γνωρίζετε βεβαίως, ότι ιδρύσαμε το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Νομού Φθιώτιδας σχεδόν από μηδενική βάση, με δυνάμεις τις οποίες έχουμε στείλει από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Η έννοιά μας, το ενδιαφέρον μας, γίνεται πράξη με αυτά που σας έχω δηλώσει».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μας είχατε αποστείλειένα Δελτίο Τύπου με το οποίο μας ανακοινώνατε ότι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ξεκινούν κάποιοι έλεγχοι στα πλαίσια καταστολής της εγκληματικότητας και επισημαίνατε ότι τα αποτελέσματα αυτά θα τα ανακοινώνατε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Απάντηση: «Πάντα έχουμε ανακοινώσεις και σε τοπικό επίπεδο και σε νομαρχιακό και σε διανομαρχιακό. Από κει και πέρα όμως, σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της εγκληματικότητας, ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανά εξάμηνο. Τέλος του έτους, στα πλαίσια της ενημέρωσης των θεσμικών παραγόντων και των κατοίκων μιας περιοχής, όπως μιας περιφέρειας, ενός Νομού, οι Αστυνομικοί Διευθυντές θα εξαγγείλουν τη νέα πολιτική ασφάλειας και ταυτόχρονα θα κάνουν και την αποτίμηση του έργου που επιτελέστηκε. Εμείς, σαν Αρχηγείο, θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά όλο το έτος και όλη τη χώρα».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Έχουν αλλάξει πράγματα στην Αστυνομία. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι εξιχνιάζονται υποθέσεις και μάλιστα πολύ γρήγορα. Τί σημαίνει αυτό;

 

Απάντηση: «Η Αστυνομία ήταν πάντα μεθοδική και αποτελεσματική. Εμείς συνεχίζουμε αυτήν την πολιτική ασφάλειας την οποία έχουν χαράξει οι προκάτοχοί μας και τη βελτιώνουμε με παρεμβάσεις εκεί όπου επιβάλλεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Σώμα το οποίο λειτουργεί σε δύσκολο περιβάλλον, με πολλά προβλήματα, όπως έχουν όλες οι ελεύθερες κοινωνίες, όπως έχουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την πολιτική ασφάλειας να παρέξουμε ένα όσο το δυνατόν περιβάλλον ειρήνης, γαλήνης και ασφάλειας σε αυτούς τους κατοίκους που διαμένουν σε αυτήν την όμορφη πατρίδα μας. Συνεργαζόμεθα στα πλαίσια της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παίρνουμε την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους, τους δίνουμε και εμείς το ίδιο, γίνεται μία μίξη. Συμμετέχω στις Συνόδους Αρχηγών Αστυνομιών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ο.Α.Σ.Ε., σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο επίσης, συνεργαζόμαστε με την Αλβανία, με τα Σκόπια, με τη Βουλγαρία, με την Τουρκία- προχθές είχα τον Αρχηγό της Τουρκικής Αστυνομίας- με την Κύπρο, την Κυπριακή Αστυνομία.

 

Δημιουργούμε αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη και σε χώρες που μας ενδιαφέρουν, από πλευράς αστυνομικού αντικειμένου, Αστυνομικούς Συνδέσμους, Αστυνομικούς Ακολούθους. Είναι οι δορυφόροι μας αυτοί, με την καλή την έννοια του όρου. Και συνεργάζονται σε διακρατικό επίπεδο με τις εθνικές Αστυνομίες, ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Προχωρούμε πάρα πολύ σημαντικά, προβαίνουμε στη νέα δομή του Σώματος, προβαίνουμε σε θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη το Σώμα, οι οποίες πραγματικά είναι απαραίτητες και δημιουργούν ένα Σώμα το οποίο θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει όλα τα μελλοντικά προβλήματα. Έχουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Αυτό το αναδεικνύουμε σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε εγκληματικότητα την οποία και ελέγχουμε. Έχουμε υποθέσεις οι οποίες πραγματικά ήταν ανοιχτοί οι φάκελοι και τις οποίες κλείνουμε. Από κει και πέρα προσπαθούμε αυτό το ρεύμα το οποίο έχουν δημιουργήσει οι κεντρικές Υπηρεσίες Ασφάλειας, αυτό το ρεύμα το θετικό, αυτόν τον χείμαρρο που πραγματικά σήμερα όλοι σας παρατηρείτε, να μπορέσουμε να τον μεταφέρουμε και στα Τμήματα Ασφαλείας και στις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας της χώρας όπου λειτουργούν.

 

Εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Στο καλό που υπήρχε, υπάρχει το καλύτερο και στο καλύτερο, το οποίο επιδιώκουμε όλοι μας, θα φτάσουμε και σε αυτό».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπήρχαν κάποια σενάρια για καταργήσεις, συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων και ως Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πολλές φορές γίνεστε αποδέκτης των αιτημάτων αυτών από πολλούς Δημάρχους ήτοι και του νομού Φθιώτιδας. Σε όλα αυτά τί απαντάτε; Ήδη μιλήσατε για νέα δομή Σώματος.

 

Απάντηση: «Στα πλαίσια των θεσμικών αλλαγών, επιχειρούμε την αναδιάρθρωση του Σώματος βήμα – βήμα, χωρίς να προκληθούν κλυδωνισμοί και κραδασμοί στη λειτουργία του Σώματος, διότι σε τελική ανάλυση θα την πληρώσουν οι πολίτες, χάριν των οποίων και για λογαριασμό των οποίων λειτουργούμε και υπάρχουμε ως Οργανισμός. Τη νέα δομή του Σώματος την εκπόνησε ο ομιλών με μια Επιτροπή. Υλοποιήθηκε στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Καταργήθηκαν τα Πολυδύναμα, ιδρύθηκαν καινούριες Υπηρεσίες και καταργήθηκαν κάποιες άλλες Υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμεθα στη Θεσσαλονίκη. Υλοποιείται η νέα δομή του Σώματος στον Νομό Θεσσαλονίκης και στην πόλη αυτού. Το επόμενο βήμα μας είναι τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους. Αφορούν αυτές οι αναδιαρθρώσεις που θα γίνουν στις Υπηρεσίες του νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας τρεις (3) περιφέρειες: Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων. Ήδη το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πιστεύουμε ότι μέσα στον πρώτο μήνα του επόμενου έτους θα έχει συνυπογραφεί από τον Υπουργό Οικονομικών, Θα πάρει το δρόμο του, ώστε με τη νέα τουριστική περίοδο εμείς πλέον θα είμαστε έτοιμοι με καινούρια πρόσωπα, με καινούρια μέσα, με καινούρια οχήματα, για να μπορέσουμε να στείλουμε ένα μήνυμα παντού, το οποίο και στέλνω σχεδόν σε κάθε συνάντηση που έχω με τους Πρέσβεις χωρών, όπως είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι οι Πρέσβεις των μεγάλων χωρών, όπως είναι της Ιαπωνίας και μάλιστα, τελευταία μου είχε πει ο Πρέσβυς της Ιαπωνίας ότι τη χρονιά που κλείνει, η Ιαπωνία διπλασίασε τους τουρίστες στην Ελλάδα και μου το είπε με υπερηφάνεια. Του είπα ότι την επόμενη χρονιά θα είστε πιο υπερήφανος αν αυτόν τον αριθμό τον τριπλασιάσετε. Διότι εμείς ρίξαμε σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς επίσης και στις νησιωτικές και στις παραλιακές περιοχές της χώρας, τρεισήμισι χιλιάδες (3.500) νέα παιδιά, δοκίμους από τις Σχολές και γι’ αυτό δε μας βγήκε ένα θέμα κατά τη θερινή περίοδο ή ένα πρόβλημα σε αυτές τις περιοχές.

 

Με αυτόν τον τρόπο συντελούμε στην τουριστική και στη νησιωτική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και με το περιβάλλον ασφάλειας που πάμε να δημιουργήσουμε μέσα από την αντεγκληματική μας πολιτική, ο στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την προκοπή αυτού του τόπου. Διότι κανένας Οργανισμός, καμμία Πολιτεία, κανένα κράτος δεν μπορεί να προκόψει αν δεν έχει ασφάλεια, αν δεν έχει ηρεμία».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε ό,τι αφορά τη δική μας περιοχή θα γίνουν κάποιες αλλαγές άμεσα;

 

Απάντηση: «Όχι. Δε θα γίνουν άμεσα αλλαγές. Οι μόνες αλλαγές οι οποίες θα γίνουν είναι ότι βελτιώνουμε, μετεξελίσσουμε αυτό που προείπα, το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Κωνσταντίνου σε Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται και έχουμε σχεδιάσει καθώς επίσης, και ενδυναμώνουμε το Α.Τ. Δομοκού, ήδη έχουμε ενδυναμώσει, αυξήσει την οργανική του δύναμη, έχουμε στείλει στα πλαίσια των τακτικών μεταθέσεων ένα σημαντικό αριθμό για περιφερειακό Τμήμα, έχουμε στείλει στα πλαίσια των συμπληρωματικών μεταθέσεων επιπλέον έναν αριθμό και έχουν διατεθεί στην περιοχή αυτή και σχεδιάζουμε το νέο έτος, ίσως τον πρώτο μήνα του επομένου έτους να εκπαιδεύσουμε όλο το προσωπικό της Αστυνομίας της Στερεάς Ελλάδος που απασχολείται με τις μεταγωγές και τη λήψη μέτρων στα Δικαστήρια, διότι έχουμε τις δύο φυλακές στον Νομό Φωκίδας, έχουμε τη φυλακή Ελαιώνα στον Νομό Βοιωτίας, στον Νομό Ευβοίας που είναι ο κ. Ραχωβίτσας και επίσης στο Δομοκό.

 

´Aρα λοιπόν, μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας απασχολείται και θα απασχοληθεί με θέματα μεταγωγών και Δικαστηρίων και αυτούς όλους τους αστυνομικούς που θα διατεθούν εμείς θα τους εκπαιδεύσουμε επιπλέον, αυτό το οποίο έχουμε πράξει από την αρχή του έτους για όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα Μεταγωγών της χώρας ή σε Υπηρεσίες που εκτελούν μεταγωγικά καθήκοντα.

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εκφράζω και πάλι τον σεβασμό μου και την εκτίμησή μου σε όλους τους κατοίκους της περιοχής της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Εύχομαι χρόνια πολλά, καλές γιορτές και προκοπή σε όλους. Επίσης , μέσα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς της Στερεάς Ελλάδος για το επίπεδο συνεργασίας που έχουν με τις θεσμικές Υπηρεσίες των Νομών, τους θεσμικούς παράγοντες όλης της περιφέρειας, γιατί το αποτέλεσμα το οποίο καταγράφεται για όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες είναι θετικό και αυτό οφείλεται στην προσφορά, πράγματι στην προσφορά την ανιδιοτελή, την χωρίς παρότρυνση όλου του αστυνομικού προσωπικού, με την καθοδήγηση του Στρατηγού εδώ και των δύο Ταξιάρχων, καθώς επίσης και των Αστυνομικών Διευθυντών και των διοικούντων Αξιωματικών. Ευχαριστώ θερμά και σας ευχαριστώ κι εσάς που είστε εδώ κοντά μας να μας ακούσετε. Ευχαριστώ πολύ».

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις