Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200614-12-2006: Βράβευση από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας των μουσικών της ΕΡΤ και των...

14-12-2006: Βράβευση από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας των μουσικών της ΕΡΤ και των ερμηνευτών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας 2006»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης βράβευσαν σήμερα (14-12-2006) τους μουσικούς της Ε.Ρ.Τ. και τους ερμηνευτές, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας» την 20-10-2006 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως την 13:00 ώρα, παρουσία του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Στυλιανού Σύρου, του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ευστρατίου Κυριακάκη, του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα, των Προϊσταμένων των Κλάδων του Αρχηγείου και των Διευθυντών των Διευθύνσεων του Αρχηγείου.

 

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι ερμηνευτές Χρόνης Αηδωνίδης, Φωτεινή Δάρρα και Γεράσιμος Ανδρεάτος, καθώς και οι:

 

  • Ανδρέας Πυλαρινός, Μαέστρος και Διευθυντής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
  • Απόστολος Μπάγιας, Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ
  • Χρήστος Παναγόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
  • Αντώνιος Ανδρικάκης, Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ
  • Γεώργιος Κωνσταντινίδης, έφορος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, καθώς και
  • μουσικοί από τα Μουσικά Σύνολα και μέλη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως είπε:

 

«Καλός και άψογος ο ευχαριστήριος λόγος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, του κυρίου Τάσου Δημοσχάκη. Εγώ συμπληρώνω ότι η καλή κοινωνική απόδοση σε μια κοινωνία, στους κύκλους της ιστορίας, ευνοεί σαν υπαρξιακό στοιχείο αυτής της κοινωνικής συνοχής και απόδοσης την συμβολή της τέχνης σ’ αυτήν. Ακόμη και στα επιχειρησιακά πεδία, όπως είναι η Αστυνομία που ο ρόλος της είναι να προστατεύει την έννομη τάξη, να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον πολίτη, να είναι σε αυτόν τον διαρκή αγώνα με το κακό, εναντίον του εγκλήματος κ.λπ., ακόμη και εκεί, είναι αναγκαία η ύπαρξη, αυτή η πρόσθετη αξία, η προστιθέμενη αξία της τέχνης. Φαίνεται εναργέστερα (η τέχνη) στους κύκλους της Ιστορίας. Ο αγώνας της Παλιγγενεσίας, π.χ. για να αρχίσουμε από τους νεώτερους χρόνους, έχει λάβει την σφραγίδα της ταιριαστής τέχνης με την δημοτική μουσική. Πιο μπροστά (χρονικά) έχουμε τα Ακριτικά τραγούδια. Στη συνέχεια έχουμε την μουσική παιδεία και την τέχνη να εμφανίζεται με την φωνή της Βέμπο, τους στίχους του Τραϊφόρου στην Μεγάλη Εποποιία του Έπους του ’40.

 

Στην Εθνική Αντίσταση πάλι έχουμε στιχουργήματα και μουσικές προτάσεις πολύ καθαρές, σαφείς και πάλι συμπληρωματικές του επιχειρησιακού μέρους.

 

Θέλω να σημειώσω ότι σε αυτή τη δράση, στο πώς θα οργανώσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, έχουν συμβάλει και οι δύο Νομπελίστες, εμφατικά ο Οδυσσέας Ελύτης, με το ¨ ?ξιον Εστί¨(εννοώ και στους δύο Νομπελίστες τον Σεφέρη), ο Μίκης Θεοδωράκης με τις προτάσεις της Εθνικής Αντίστασης, τις καταγραφές και ένας δρόμος σαν την ¨Ιερά Οδό¨, της διοίκησης και της τέχνης, σε μια κοινωνία, στην κοινωνία μας, διαγράφεται και σε αυτή την πορεία, σε αυτό το σχηματικό που διαμορφώνω τώρα με τις εικόνες των λόγων μου, είχαμε την τύχη να έχουμε εσάς τους καλλιτέχνες που τιμούμε σήμερα, στην γιορτή της Αστυνομίας πριν από λίγο καιρό, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία εξαιτίας σας. Χάρη δηλαδή στον κύριο Πυλαρινό, τον μαέστρο των Μουσικών Συνόλων και της Μεγάλης Ορχήστρας της ΕΡΤ. Ύστερα τους ερμηνευτές, τον κύριο Αηδωνίδη, την κυρία Δάρα, τον κύριο Ανδρεάκο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι ως λαβόντες αυτό το περίσσευμα ήθους και καρδίας και τέχνης από εσάς στην Γιορτή της Αστυνομίας.

 

Θέλουμε να πούμε σε όσους μας παρακολουθούν και εκφράζω ή διερμηνεύω, κύριε Πρόεδρε της ΕΡΤ, κύριε Παναγόπουλε, εκφράζω και όλο το Αρχηγείο και το Επιτελείο μας, τους Στρατηγούς μας, ότι είμαι βέβαιος, ότι δεν ήταν μια υπηρεσιακή παρουσία και συμμετοχή. Ήταν μια συμμετοχή και μια παρουσία, η δική σας κύριοι καλλιτέχνες και κυρίες, από το ¨πρώτο βιολί¨ μέχρι το τελευταίο ¨κόρνο¨ και ¨κλαρινέτο¨ και φυσικά αυτές τις υπέροχες φωνές, μαέστρο, ήταν μια συμμετοχή και μια παρουσία ευγένειας, ψυχικής συμπαράστασης, ηθικής συμπαράστασης, ήθους με ένα λόγο.

 

Σε αυτή την παρουσία και προσφορά θέλουμε να εκφράσουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας. Θέλουμε να σας συγχαρούμε για ότι προσφέρετε στην τέχνη και στην ελληνική κοινωνία. Και δεν είναι μόνο τα όρια της ελληνικής κοινωνίας και γεωγραφίας. Σας είδαμε μαέστρο, και στη Νέα Υόρκη και παντού να εξάγετε και να εκπέμπετε τον μουσικό τόνο τον ελληνοπρεπή συνάμα, μαζί με το ελληνοπρεπές ήθος.

 

Κύριε Πρόεδρε της ΕΡΤ σας ευχαριστούμε, γιατί είσαστε συνεργάτης και συμπαραστάτης. Είμαστε υπερήφανοι για την εστία και πηγή εξαγωγής πολιτισμού στην ελληνική κοινωνία και στα πέρατα της γης, όπως είναι η Δημόσια Τηλεόραση. Υπηρέτησα (ως Υπουργός) πριν από μερικά χρόνια και αυτό τον τομέα και θέλω να σας πω ότι είσαστε πολύ ανώτεροι απ’ ότι προσφέραμε εμείς στην εποχή μου, (15 χρόνια πριν), πολύ ανώτεροι, πολύ προηγμένοι, κρατάτε την γραμμή της συνέχειας της παράδοσης και ταυτόχρονα προσδίδετε σε αυτή την Δημόσια Τηλεόραση όλο τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό με την ψηφιακή τηλεόραση, με όλες αυτές τις καινοτομίες που εισάγετε και μπορώ να πω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση και το λέω με υπερηφάνεια, η Κρατική Τηλεόραση. Τις ευχαριστίες μας γιατί μας συμπαρίστασθε.

 

Σας ευχαριστώ θερμά. Είσαστε άξιοι δημόσιου επαίνου, αυτό πράττουμε.

 

Ευχαριστώ».

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην ομιλία του τόνισε:

 

«Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, κύριοι Διευθυντές της ΕΡΤ, Ραδιοφωνίας και Παραγωγής, κύριοι καλλιτέχνες. ?ξιοι καλλιτέχνες, κύριε Χρόνη Αηδωνίδη, δάσκαλε μεγάλε, μαέστρο της μεγάλης ορχήστρας της ΕΡΤ, κυρία Φωτεινή Δάρα, κύριε Γεράσιμε Ανδρεάτο, και σπουδαίοι μουσικοί της μεγάλης ορχήστρας της ΕΡΤ.

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε εσάς για την ευγενική σας προσφορά και την αμέριστη στήριξή σας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Είστε στο πλευρό μας πραγματικοί και ουσιαστικοί αρωγοί. Σε κάθε μας προσπάθεια, είτε αυτή αφορά την ενημέρωση του κοινού, είτε στην ανάδειξη του αστυνομικού έργου, είτε τέλος στην παρουσίαση του ανθρώπινου προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Πολλά είναι τα παραδείγματα τόσο σε Εθνικό όσο και σε υπερεθνικό επίπεδο. Η συνεργασία μας κύριε Πρόεδρε είναι ουσιαστική επί σειρά ετών. Αυτό ξεκίνησαν οι προκάτοχοί μας, αυτό συνεχίζουμε και εμείς πλέον δημιουργικά. Απόδειξη αυτής της μεγάλης συνεργασίας μας είναι η τελευταία διοργάνωση της Eurovision από την ΕΡΤ με την στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας σε ότι αφορά το αντικείμενό της και την αποστολή της.

 

Το κορυφαίο όμως αλλά και πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ευγενική σας προσφορά κατά την εκδήλωση της ΄΄ Ημέρας της Αστυνομίας ΄΄ που κορυφώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Είχατε την καλοσύνη κύριε Πρόεδρε, με τον μαέστρο τον εξαίρετο και φίλο μας και με όλους τους καλλιτέχνες τους οποίους διαθέτει η ΕΡΤ, να μας παραχωρήσετε την κατά γενική ομολογία έξοχη ορχήστρα σας με τους καταξιωμένους μουσικούς που μας συγκίνησε όλους καθώς επίσης και τους επίσημους προσκεκλημένους.

 

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να κάνω ιδιαίτερη μνεία στους εξαιρετικούς ερμηνευτές, τον αγαπημένο μας δάσκαλο και μαέστρο Χρόνη Αηδωνίδη, την κυρία Φωτεινή Δάρα, τον Γεράσιμο Ανδρέατο οι οποίοι υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Ανδρέα Πυλαρινού ολοκλήρωσαν την ΄΄μαγική΄΄ εκείνη βραδιά κατά κοινή ομολογία.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας να είσαστε σήμερα εδώ ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Και να σας εκφράσουμε όλη η ηγεσία, η πολιτική και η αστυνομική, τις ευχαριστίες μας.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας κύριε Πρόεδρε σε ότι αφορά το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευχαριστούμε διότι πριν από λίγο δεχθήκατε τα 4 ΄΄σποτάκια΄΄ τα οποία θα αφορούν την πρόληψη του τροχαίου ατυχήματος θα τα προβάλλετε από τα 3 κανάλια, καθώς επίσης κύριε Γενικέ Διευθυντά της Ραδιοφωνίας και από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά. Ευχόμεθα σε όλους σας, σε όλες και σε όλους, καλές γιορτές, καλή χρονιά και να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δήλωσε:

 

«Καταρχάς σας ευχαριστούμε για τα ιδιαίτερα θερμά λόγια.

 

Κύριε Αρχηγέ, δεχτήκαμε τις ευχαριστίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συναυλία στην οποία συμμετείχαμε. Αλλά εγώ θέλω να πω ότι ήταν και τιμή μας και ευχαρίστησή μας που δώσαμε τα δικά μας Μέσα και προβάλλαμε αυτό το πάρα πολύ όμορφο γεγονός. Επίσης να πω ότι εμείς, ως ΕΡΤ, είμαστε εδώ, ειδικά για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπου η μουσική έρχεται να ¨δέσει¨ επάνω στην κοινωνία. Να βοηθήσουμε και τώρα και πάντα την Ελληνική Αστυνομία.

 

Θέλω και εγώ να επισημάνω ότι η συνεργασία μας είναι άψογη και είναι και σε πάρα πολλούς τομείς, καθώς η τηλεόραση, η Δημόσια, βρίσκεται στους δρόμους κάθε μέρα και σε πολλά γεγονότα που η Αστυνομία έρχεται και την προστατεύει, τη διευκολύνει και την ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό.

 

Και θέλω επίσης να πω, όπως είπε και ο κ. Αρχηγός, ότι η συνεργασία μας στη διοργάνωση της EUROVISIONεδώ στην Ελλάδα- που ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός- ήταν άψογη. Το δε στρατηγικό Σχέδιο της Αστυνομίας ήταν εξαιρετικό. Τόσο καλό που, θα το πω τώρα εδώ […]  οι Φιλανδοί ζήτησαν αυτό, απ’ ότι ξέρω, το Σχέδιο για να το εφαρμόσουν στην επόμενη EUROVISION που θα γίνει στο Ελσίνκι […].

 

Να πω ότι η Αστυνομία αποτελεί αυτή τη στιγμή, ένα παράδειγμα προς μίμηση στη Δημόσια Διοίκηση. Είναι ένα εξαιρετικό Σώμα, που νομίζω πανευρωπαϊκά έχει δείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τις πιο δύσκολες και μεγάλες αποστολές και θα έλεγα, ως μέρος των Μέσων, να μη δίνετε σημασία στις διάφορες κακίες που κατά καιρούς τα Μέσα θέλουν να λένε για δικούς τους εμπορικούς λόγους.

 

Να μην παραλείψω να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου τον Μαέστρο, τον κ. Πυλαρινό, και τους εξαίρετους καλλιτέχνες, τον δάσκαλο, τον Αηδωνίδη, τον κ. Ανδρεάτο, την κα. Δάρρα αλλά και τα παιδιά της ορχήστρας και όσους άλλους τεχνικούς και διοικητικούς, τον κ. Μπάγια και τον Γενικό Διευθυντή Ραδιοφωνίας, τον κ. Ανδρικάκη, που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκδήλωση.

 

Είμαστε πάντα κοντά σας».


   
  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 14/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις