Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200614-12-2006: Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το πέρας της τελετής βράβευσης των μουσικών της ΕΡΤ και των...

14-12-2006: Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το πέρας της τελετής βράβευσης των μουσικών της ΕΡΤ και των ερμηνευτών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας 2006»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μετά τη βράβευση των μουσικών της ΕΡΤ και των ερμηνευτών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας 2006», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως σήμερα (14-12-2006), ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

 

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πολλά αιτήματα των πολιτών όσον αφορά τον εφοδιασμό τους με τα νέα διαβατήρια. Ήδη έχουμε προετοιμαστεί ακόμα περισσότερο, για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα αιτήματα τα οποία έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει νυχτερινή βάρδια στη Διεύθυνση Διαβατηρίων, στην κεντρική Υπηρεσία, έχουμε αυξήσει το προσωπικό το οποίο έχει διατεθεί στα γραφεία υποδοχής. Θέλω να πω και να σας ενημερώσω ότι έχουμε πλήρη ομαλοποίηση σε όλα τα γραφεία υποδοχής της Χώρας. Κάνω όμως έκκληση στους πολίτες που έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά να προσέλθουν στις Υπηρεσίες και να παραλάβουν τα διαβατήριά τους. Ήδη αυτή τη στιγμή 11.000 διαβατήρια βρίσκονται στα γραφεία υποδοχής της Αττικής και άλλα 10.000 περίπου διαβατήρια σε λοιπά γραφεία υποδοχής της Χώρας. Σύνολο περίπου 20.000 διαβατηρίων βρίσκονται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες. Σας ευχαριστώ θερμά, καλές γιορτές».

 

Ερώτηση: Μια ερώτηση για την απόδραση θα ήθελα να σας κάνω εάν επιτρέπετε. Τι έφταιξε και είχαμε αυτή την απόδραση των έξι και στη συνέχεια τη σύλληψη των τεσσάρων από το Μεταγωγών; Πού εντοπίζετε τις ευθύνες των συγκεκριμένων φρουρών;

 

«Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει κινηθεί η διαδικασία, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι πέντε οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση την οποία προείπατε. Από και πέρα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα αποδείξει το τί έφταιξε σε αυτή την υπόθεση. Θέλω να πω όμως ότι εκτιμώ, όπως ενημερώθηκα, ¨ανθρώπινη πλημμέλεια¨. Αυτό είναι το πρόβλημά μας και αυτό εξετάζεται».

 

Ερώτηση: Πώς την εντοπίζετε σε όλους μαζί και πώς το εξετάζετε; Γιατί εδώ φαίνεται ότι δεν λειτουργούσε όλο το σύστημα. Το να μην λειτουργεί το σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης είναι αυτό που επικαλούνται και δεύτερον είπαν οι συνδικαλιστές ότι το κτίριο αυτό δεν έχει παραληφθεί επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία, ότι έχει ατέλειες και λειψανδρία το Μεταγωγών.

 

«Έχει παραληφθεί το κτίριο σε ό,τι αφορά τη χρήση. Υπήρξαν κάποιες ατέλειες σε ό,τι αφορά τα συστήματα των υποδομών και ελάχιστα σε ό,τι αφορά τα μέτρα τεχνικής προστασίας. Όλα αυτά καταγράφηκαν από μια κοινή Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Από εκεί και πέρα έχουν ¨θεραπευθεί¨ οι ατέλειες και ήδη βρισκόμεθα στη διαδικασία της παραλαβής του κτιρίου».

 

Ερώτηση: Έπαιξε ρόλο αυτό στην απόδραση;

 

«Όχι βέβαια».

 

Ερώτηση: Υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο Μεταγωγών;

 

«Όχι. Είναι 230 άτομα τα οποία υπηρετούν στη Διεύθυνση Μεταγωγών. Είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας».

 

Ερώτηση: Ο βουλευτής ο κ. Παπαδόπουλος είπε χθες ότι ουσιαστικά είναι 18 αστυνομικοί απ΄ τους 200 τόσους που είναι η οργανική δύναμη…

 

«Ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να ενημερωθεί από εμένα όποτε επιθυμεί. Είμαι στη διάθεσή του και τον προσκαλώ να τον ενημερώσω όχι μόνο γι΄ αυτό το θέμα, αλλά και για όλα τα θέματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν το Σώμα».

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 14/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις