Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200612-11-2006:Δελτίο τύπου για την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Κύπρο, στην Τελετή Ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου...

12-11-2006:Δελτίο τύπου για την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Κύπρο, στην Τελετή Ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (12-11-2006), η επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην Κύπρο, με τη δεξίωση που παρέθεσε στους προσκληθέντες ο Αρχιεπίσκοπος Ν. Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Μακαριότατος κκ. Χρυσόστομος. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως προέβη στην εξής προσφώνηση:

 

«Μακαριώτατε, είμαι εξαιρετικά τιμώμενος και ευχαριστώ το Θεό, διότι μ’ έφερε εδώ αυτήν την εύσημον ημέραν ως Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, να συγχαρώ και να ευχηθώ εσάς, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ν. Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου. Η ανέμη της Ιστορίας έφτιαξε για εμάς τους Έλληνες όλους μια Ιερή Περγαμηνή. Αναγιγνώσκω εκεί τον Τεύκρο, τον Κίμωνα, τον Ζήνωνα τον Κιτιέα, τον Πατέρα των Στωικών. Αναγιγνώσκω τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου, τα φωτεινά παραδείγματα, εθναρχικά και θεολογικά. Αναγιγνώσκω και προσκυνώ τα φυλακισμένα μνήματα και οραματίζομαι, μαζί με όλους τους Έλληνες, με τη δική σας Αρχιεροσύνη ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, μία Ανάσταση. Απορήσατε μαζί με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο γιατί σας γοητεύει το ύψος του Γολγοθά. Εγώ ο βλάσφημος έχω ερμηνεία επί της απορίας σας, διότι ο Γολγοθάς είναι το πρόκριμα της Ανάστασης. Έτσι εμείς δικαιούμεθα να οραματιζόμεθα το μέλλον της Εκκλησίας της Κύπρου, το μέλλον της Κύπρου μας, Αναστάσιμο. Χθες εξέφρασα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως τη βεβαιότητα για το πνεύμα, εκτός από τα άξια ποιμαντικά σας έργα που μας έχετε πείσει ότι θα επαναλάβετε και από τον κορυφαίον θώκον, αλλά για το πνεύμα της ενότητας κλήρου, ενότητας λαού, αλλά και ενότητας κλήρου και λαού. Με αυτό το πνεύμα σας εμπιστευόμαστε και σας συμπαριστάμεθα. Εξαιρετική ευλογία έλαβον από σας όταν με αποκαλέσατε φίλο σας. Σας ευχαριστώ και σας προσφέρω, σε ασημένια φόρμα το χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος για καλόν πλουν, Εκκλησιαστικόν και Εθνικόν».

 

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Χρυσόστομος δήλωσε:

 

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Υπουργό, να μου επιτρέψει να τον αποκαλέσω ξανά φίλο, φίλτατο, όχι σε εμένα μόνο αλλά και φίλος της Κύπρου. Ευχαριστώ γιατί εκπροσωπείτε επάξια σήμερα στη χαρά τη δική μας τον κ. Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και όλο τον Ελληνικό λαό. Οι άνεμοι που φυσούν στην Κύπρο είναι δυτικοί. Έρχονται από τη Μητέρα Πατρίδα, αλλά τους απολαμβάνει πρώτα η Πάφος και έπειτα συνεχίζουν. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εμείς έχουμε να σας προσφέρουμε αυτό τον ασημένιο δίσκο με τον Αγιο, τον Απόστολον Βαρνάβα, ο οποίος θα είναι βοηθός και συμπαραστάτης σας σ’ αυτήν την όμορφη πορεία που βαδίζετε προς Yπηρεσίαν του Ελληνικού λαού αλλά και του Έθνους καθ’ όλου, και του Κυπριακού λαού που πιστεύουμε θα παραμείνετε πάντοτε φίλος. Ευχαριστώ πολύ». 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 12/11/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις