Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200612-11-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου

12-11-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 12/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε χθες (11-11-2006) με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Μακαριώτατο κ.κ Χρυσόστομο.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Υπουργού στην Κύπρο, προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός δήλωσε:

 

«Bρίσκομαι στην Κύπρο ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, για να μεταφέρω τα συγχαρητήριά μας προς τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστιανιανής και πάσης Κύπρου κ.κ Χρυσόστομο Β΄ και θα παραστώ αύριο στη μεγάλη και ιστορικής σημασίας τελετή της ενθρόνισής του.

 

Τιμούμε λόγω των αρχιερατικών αρετών του τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο ως άξιον να ποιμένει αυτό το ποίμνιον των Ορθοδόξων Κυπρίων Χριστιανών, αδελφών μας, και να προσδώσει ένα πνεύμα ενότητος στον Κλήρο της Κύπρου, στον λαό της Κύπρου και μεταξύ Κλήρου και λαού επίσης πνεύμα ενότητος. Προσβλέπει ακόμη (η Ελληνική Κυβέρνηση) με εμπιστοσύνη ότι θα εξαγάγει το μήνυμα της αγάπης του Θεανθρώπου προς όλους τους οικούντες στη νήσο Κύπρο.

 

Με αυτές τις σκέψεις, αυτά τα αισθήματα, προσωπικά μου και της Ελληνικής Κυβερνήσεως, αναφωνώ και εγώ το ¨΄Αξιος¨ για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο».

 

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ Χρυσόστομος είπε:

 

«Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζω και στον Μακαριώτατον Χριστόδουλον και είναι ο μόνος προκαθήμενος από όλες τις αντιπροσωπείες όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών (που βρίσκεται εδώ). Είναι τιμητική η παρουσία του στο νησί μας. […] Είναι γνωστός σε όλους ο Μακαριώτατος για τους αγώνες του για την Κύπρο και δράττομαι της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά και να του πω ότι η συνεργασία μας είναι δεδομένη. Θα συνεχίσομεν τον κοινόν αγώνα για το καλόν της μικρής και απομακρυσμένης μας πατρίδας. […]

 

Επίσης τιμητική είναι και η παρουσία του αγαπητού φίλου κ. Υπουργού, ο οποίος εκπροσωπεί και την Ελληνική Κυβέρνηση. Έχομε φιλικότατες σχέσεις με τον κ. Υπουργό και εγώ θα αξιοποιήσω αυτές τις φιλικές σχέσεις, για να έρχομαι σε επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρόεδρον της Ελληνικής Κυβερνήσεως, γιατί εμείς δεν μπορούμε χωρίς τη Μητέρα Πατρίδα να βαδίσομεν εν ειρήνη, γιατί είμεθα μικροί και ανίσχυροι και πάντοτε θα έχουμε εστραμμένη και νουν και καρδία προς τη Μητέρα Πατρίδα, προς όλον τον πολιτικόν κόσμον της Ελλάδος, ευχόμενοι όπως ανατείλουν καλύτερες ημέρες για το νησί μας, για την πατρίδα μας. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω στην Κύπρο κ. Υπουργέ και θεωρώ τη συνεργασία μας δεδομένη. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλώς ήλθατε».

 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις