Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200611-12-2006:Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στον αρθρογράφο ΖΗΝΩΝΑ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

11-12-2006:Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στον αρθρογράφο ΖΗΝΩΝΑ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 

Αθήνα, 11/12/2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ανακοινώνεται ότι, σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» του αρθρογράφου ΖΗΝΩΝΑ, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεωςκ. Βύρων Πολύδωρας, απέστειλε στην εφημερίδα την παρακάτω απαντητική επιστολή:
 
« Αγαπητέ   ΖΗΝΩΝΑ,
 
Διάβασα ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, (της Δευτέρας 11/12/2006) που απηυθύνετο σε μένα. Σ’ ευχαριστώ για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου, που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.
Τώρα ως προς τα θέματα που θίγεις, πέραν της συμφωνίας μου, ας πω δύο πρόσθετα λόγια :
 
Η ημερομηνία 31/12/2006, δεν είναι καταληκτική για την έκδοση των διαβατηρίων νέου τύπου. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό μετά την 1η Ιανουαρίου (τέλος Ιανουαρίου, Φεβρουάριο κ.ο.κ ), δεν απαιτείται να αποκτήσει διαβατήριο μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Ως προς τους ταξιδιώτες που θα βρεθούν στο εξωτερικό κάνοντας χρήση (έως και 31/12/2006) των παλαιών ( Νομαρχιακών ) διαβατηρίων, οι οποίοι θα επιστρέψουν μετά την 1/1/2007, κατόπιν ενεργειών μας εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Εξωτερικών προς τις Πρεσβευτικές μας Αποστολές, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να επιστρέψουν – εισέλθουν στην Ελλάδα, ακόμα και μετά την παύση της ισχύος του παλαιού τους διαβατηρίου.
 
Επιπλέον αυτών, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι δυνατόν και με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας νέου τύπου (δηλ. με αναγραφή του ονόματος και επωνύμου στα Λατινικά) και όχι οπωσδήποτε με ισχύον διαβατήριο νέου τύπου. Για την Βουλγαρία και την Ρουμανία, η είσοδος με Δελτίο Ταυτότητος, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2007.
 
 
Αισιοδοξώ, φίλε ΖΗΝΩΝΑ ότι με την ενίσχυση στις βάρδιες στα Καταστήματα υποδοχής δικαιολογητικών και την καλύτερη οργάνωση με αποτελεσματική προετοιμασία, διάθεση εξυπηρέτησης και προτεραιότητα προσέλευσης, δεν θα παραμείνουμε στατικοί (Ελεατικοί) ούτε απαθείς (Στωικοί), αλλά όλα θα ρυθμιστούν επί τα βελτίω.»
 
 
 
 
                                                                           Βύρων Γ. Πολύδωρας
                                                                         Υπουργός Δημοσίας Τάξεως
 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις