Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200611-12-2006: Ανακοίνωση με δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα σχετικά με την κινητοποίηση των Συνδικαλιστών αύριο (12-12-2006)

11-12-2006: Ανακοίνωση με δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα σχετικά με την κινητοποίηση των Συνδικαλιστών αύριο (12-12-2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, σχετικά με την κινητοποίηση των Συνδικαλιστών αύριο (12-12-2006), δήλωσε:

 

« Διαβάζοντας κάθε συνετός και δίκαιος άνθρωπος τα αιτήματα των Συνδικαλιστών (καθ’ ό μέρος αφορούν την Αστυνομία) διαπιστώνει ότι οι κύριοι αυτοί κινούνται στα πλαίσια του παραλόγου. Διεκδικούν την επίλυση των λελυμένων, προκαλούν την κοινή γνώμη και καταρρακώνουν με τις ¨κινητοποιήσεις¨ τους και τις δημόσιες εμφανίσεις τους το κύρος του Σώματος. Γιατί άραγε;

 

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία, έπειτα από πρωτοβουλίες που ανέλαβα, προέβη στην ικανοποίηση χρόνιων, πάγιων και δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως:

 

  • Στον προσδιορισμό του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών στο ύψος του 8% του εκάστοτε μισθού του Ανθυπολοχαγού.
  • Στην αποκατάσταση των τριών Συνδικαλιστών, που απετάχθησαν το 1985 για τη συνδικαλιστική τους δράση.
  • Στην αύξηση του μηνιαίου επιδόματος Ειδικών Συνθηκών κατά 20 ΕΥΡΩ, που καταβάλλεται σε όσους υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • Στην κατασφάλιση του εισπραττομένου υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας ποσού, (10%) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τις αθλητικές συναντήσεις.
  • Στο αντιμίσθιο ύψους 100 ΕΥΡΩ για τους Αστυνομικούς Συνοροφύλακες, Ειδικούς Φρουρούς, που μετατάσσονται συνεπεία τραυματισμού εν υπηρεσία, στην κατάσταση της υπηρεσίας Γραφείου.
  • Στην ευχέρεια αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας. (Το χωρίς ασφαλιστικές εισφορές αίτημα είναι εκτός Ευρωπαϊκού και Εθνικού Νομικού Πλαισίου).

Κατόπιν των ανωτέρω: Ζητείται υπευθυνότητα, σύνεση, φιλαλήθεια, εργατικότητα και σοβαρότητα, αρχές από τις οποίες διακατέχεται το σύνολο του Σώματος εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων! »._

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 11/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις