Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200611-11-2006:Ανακοίνωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με δηλώσεις Συνδικαλιστών ως προς τις οικονομικές διεκδικήσεις των Αστυνομικών

11-11-2006:Ανακοίνωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με δηλώσεις Συνδικαλιστών ως προς τις οικονομικές διεκδικήσεις των Αστυνομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 11/11/2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με δηλώσεις Συνδικαλιστών ως προς τις οικονομικές διεκδικήσεις των Αστυνομικών, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Η Πολιτεία προέβη έπειτα από πρωτοβουλίες και σύντομες δράσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη στην ικανοποίηση χρόνιων, πάγιων και δίκαιων αιτημάτων της Αστυνομίας, όπως:

 

  • Ο προσδιορισμός του επιδόματος ειδικών συνθηκών στο ύψος του 8% του εκάστοτε μισθού του Ανθυπολοχαγού.  
  • Η αποκατάσταση των τριών συνδικαλιστών, των σκαπανέων του Αστυνομικού Συνδικαλισμού που αποτάχθησαν το 1985 για τη συνδικαλιστική τους δράση.
  • Η αύξηση του μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών κατά 20 ευρώ, που καταβάλλεται σε όσους υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • Η κατασφάλιση του εισπραττομένου υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας ποσού, (10%) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τις αθλητικές συναντήσεις.
  • Το αντιμίσθιο ύψους (100 ευρώ) για τους Αστυνομικούς Συνοριοφύλακες, Ειδικούς Φρουρούς, που μετατάσσονται συνεπεία τραυματισμού εν υπηρεσία, στην κατάσταση της «Υπηρεσίας Γραφείου».  

 

?λλα αιτήματα-προβλήματα (θεσμικά-οργανωτικά) επεξεργάζονται από το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για περαιτέρω προώθηση.

 

Αποτελεί πράξη τιμής η αναγνώριση από όλους μας (Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες, Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριοφύλακες) αυτών των επιτευγμάτων.

 

Απομένει σε όλους μας να επιδείξουμε υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα, όπως απαιτεί η ελληνική κοινωνία για λογαριασμό της οποίας λειτουργούμε ως Οργανισμός.

 

 

 

Βασικός μας προσανατολισμός και άμεσος στόχος είναι η παροχή σε καθημερινή βάση καλύτερων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες που στο σύνολό τους αναγνωρίζουν το έργο μας και επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας. Η δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και έννομης τάξης στην κοινωνία μας, είναι η απόδειξη της ποιότητας ζωής που οφείλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες».

 

 

 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις