Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200609-11-2006: Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους υπό την Προεδρεία του Προϊσταμένου Επιτελείου...

09-11-2006: Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους υπό την Προεδρεία του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 09/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Συνεδρίασε σήμερα (09-11-2006), για πρώτη φορά την τρέχουσα αθλητική περίοδο, η διευρυμένη Ειδική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους, υπό την Προεδρεία του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ευστράτιου Κυριακάκη.

 

Στη Συνεδρίαση συμμετείχαν Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού / Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών, της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, της ’’Super League Ελλάδα 2007’’, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, έγινε ανασκόπηση του έργου της Ειδικής Επιτροπής την περασμένη περίοδο και ενημέρωση των νέων μελών της διευρυμένης Ειδικής Επιτροπής. Επίσης, τέθηκαν προτάσεις από όλα τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας, οι οποίες και θα αναλυθούν σε επόμενες συνεδριάσεις, ενώ παράλληλα, έγιναν ομοφώνως δεκτά τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά την προηγούμενη θητεία της Επιτροπής και συγκεκριμένα: 

  • η εφαρμογή του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου
  • η ίδρυση γραφείων πρόληψης οργανωμένης αθλητικής βίας στις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, 
  • η αναβάθμιση του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών Ποδοσφαίρου
  • η εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων
  • η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης ονομαστικών – αριθμημένων εισιτηρίων των αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού και κάρτα φιλάθλου,  
  • η βελτίωση των όρων λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και 
  • η πραγματοποίηση συσκέψεων πριν την έναρξη του αγώνα με τη συμμετοχή του επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, του υπεύθυνου ασφαλείας αγώνα, του παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β. και του παρατηρητή της διοργανώτριας αρχής. 

Τέλος, τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής χαιρέτισαν την απόφαση της Super League για μη χορήγηση εισιτηρίων σε οπαδούς των φιλοξενουμένων ομάδων, ως προσωρινό μέτρο, σημειώνοντας ότι αυτό συντελεί, κατά κοινή παραδοχή, στη μείωση των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα.

 

Γνωρίζεται ότι η Ειδική Επιτροπή ανασυγκροτήθηκε και διευρύνθηκε την 01-09-2006 με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Υφυπουργού Αθλητισμού.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις