Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200609-11-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βουλγαρία (Σόφια, 8-11-2006)

09-11-2006: Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βουλγαρία (Σόφια, 8-11-2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 9/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, αποδεχόμενος την επίσημη πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας της Βουλγαρίας κ. Valentin Petrov, παρευρέθη στις εκδηλώσεις εορτασμού της ¨Ημέρας της Αστυνομίας της Βουλγαρίας¨, οι οποίες έλαβαν χώρα χθες (8-11-2006) στη Σόφια.
 
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Αρχηγός παρέστη στον θρησκευτικό εορτασμό και την επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Πολιτισμού της Σόφιας.
 
Παράλληλα, είχε επαφές με τον ομόλογό του, με τον οποίο συζήτησε σε διμερές επίπεδο θέματα αστυνομικής συνεργασίας.  Συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η συνέχιση-βελτίωση της υπάρχουσας συνεργασίας και ορίστηκε χρονικά συνάντηση των δύο Αρχηγών το πρώτο τρίμηνο του 2007, αφού προετοιμαστεί η σχετική ατζέντα.
 
Επιπλέον, συμφωνήθηκε η συμπαραγωγή επίσημου βουλγαρικού εντύπου αστυνομικού ενδιαφέροντος, αντίστοιχου της «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ» με τη βοήθεια και υποστήριξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βάσει της τεχνογνωσίας, εμπειρίας και οργάνωσης που διαθέτει.
 
Ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Rumen Petkov, καθώς και με τις Αστυνομικές Ηγεσίες του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της FYROM.
 
Μάλιστα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προσκάλεσε τον  Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Βουλγαρίας, καθώς και τους ομολόγους του των  προαναφερομένων Αστυνομιών, σε συνέχεια γραπτής πρόσκλησης, όπως παραστούν στην εναρκτήρια τελετή της ´Aσκησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ», που θα γίνει την 7-12-2006 στην Αθήνα.
 
Τέλος, ο κ. Αρχηγός είχε συνάντηση με την πρέσβειρα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία κα. Δανάη-Μαγδαληνή ΚΟΥΜΑΝΑΚΟΥ, πληρεξουσία Υπουργό Α΄, με την οποία συζήτησαν θέματα αστυνομικού γενικά ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και το θέμα γύρω από την Έκδοση Διαβατηρίων από τα Ελληνικά Προξενεία της Βουλγαρίας.
 
 
             

  H Πρέσβειρα της Ελλάδος      Ο Υπουργός Εσωτερικών της      O Αρχηγός της Βουλγαρικής
        στη Βουλγαρία                          Βουλγαρίας                Αστυνομίας  κ. Valentin Petrov    
    κ. Δανάη- Μαγδαληνή                κ. Rumen Petkov
  Κουμανάκου Πληρεξουσία
           Υπουργό Α΄

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.jpg
3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις