Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200608-12-2006: Σύσκεψη Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών Περιφέρειας Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του...

08-12-2006: Σύσκεψη Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών Περιφέρειας Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 8/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Σύσκεψη των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε σήμερα (8-12-2006) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη.

 

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας.

 

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος, δόθηκαν εντολές και οδηγίες και εκτέθηκαν απόψεις σχετικά με:

  • την εμφανή αστυνόμευση,
  • την εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αποτελεσματική
    αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και
  • την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες
    στους πολίτες, κυρίως σε ό,τι αφορά την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προετοιμασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά και στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε και κορυφώνεται η κίνηση στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και στα οδικά δίκτυα της Χώρας.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης έδωσαν οδηγίες και κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες, ενόψει της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων και ειδικότερα κατά τομέα δράσης:

  • Ως προς την Οδική Ασφάλεια: Εμφανής παρουσία του αστυνομικού προσωπικού σε εθνικές οδούς και σε σημεία όπου συχνά παρατηρούνται τροχαία ατυχήματα, εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι για την αποτροπή τροχαίων παραβάσεων (υπέρβαση ορίου ταχύτητας, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, επικίνδυνα προσπεράσματα κ.α.), καθώς και εκτεταμένοι έλεγχοι αλκοτέστ.

  • Ως προς τον τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας:Πεζές περιπολίεςστα εμπορικά κέντρα, εμφανής αστυνόμευση και αποτροπή κλοπών και ληστειών, ιδίως σε χώρους αυξημένης κίνησης. Αστυνόμευση με σκοπό τηναποτροπή διαρρήξεων σε οικίες εκδρομέων και ταξιδιωτών κατά τις ημέρες των εορτών.

  • Ως προς την αστυνόμευση στα Δημόσια Κέντρα Διασκέδασης:Αστυνομικά μέτρα για τον έλεγχο της ηχορύπανσης και εφαρμογή των διατάξεων περί κοινής ησυχίας, εκτεταμένοι έλεγχοι αλκοτέστ, σε συνδυασμό με τους ελέγχους Τροχαίας για την αποτροπή ατυχημάτων λόγω μέθης.

   
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις