Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200607-12-2006: Ξεκίνησε η παρουσίαση του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων

07-12-2006: Ξεκίνησε η παρουσίαση του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 7/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ξεκίνησε σήμερα (7-12-2006) στις 09:00 στο ξενοδοχείο «DIVANI APOLLON» (Καβούρι Αττικής), η επίσημη παρουσίαση του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και με επίσημο προσκεκλημένο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια κ. FrancoFrattini.
 
Στην έναρξη της παρουσίασης παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευτικών κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτης Πανούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 

Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου, ο Εισαγγελέας κ. Δημήτριος Ασπρογέρακας, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφέρειας, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Παρέστησαν ακόμη, οι Επικεφαλής των Διεθνών Οργανισμών EUROPOL, EUROJUSTκαι FRONTEX, MaxPeterRATZEL και URLIKE HABERLSCHWARZ αντίστοιχα, εκπρόσωπος της INTERPOL, επικεφαλής των Αστυνομιών 21 χωρών, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχαν οι επικεφαλής των Οργανισμών SECI και PAMECA, καθώς και των Πρεσβειών Η.Π.Α. και Μ. Βρετανίας.
 
Κατά την έναρξη της παρουσίασης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας ενώ ομιλίες εκφώνησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. FrancoFrattini, οι παριστάμενοι Υπουργοί, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις