Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200606-12-2006: Επίσημη παρουσίαση του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων

06-12-2006: Επίσημη παρουσίαση του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και με επίσημο προσκεκλημένο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια κ.  Franco Frattini, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί το Σχέδιο «ΙΛΑΕΙΡΑ»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 6/12/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Υπό την παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και με επίσημο προσκεκλημένο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια κ.  Franco Frattini, θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο (7 & 8/12/2006), επίσημη παρουσίαση του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

 

Στην εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «DIVANI APOLLON» (Καβούρι), θα παραστούν ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Βαληνάκης, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευτικών κα. Μαριέττα Γιαννάκου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας.

Θα παραστούν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφέρειας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη, θα παραστούν οι επικεφαλής των Αστυνομιών 21 χωρών και των Διεθνών Οργανισμών EUROPOL, INTERPOL, FRONTEX και EUROJUST, ενώ ως παρατηρητές θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των Οργανισμών SECI και  PAMECA, καθώς και των Πρεσβειών Η.Π.Α και Μ. Βρετανίας.
 

Στην εκδήλωση, εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ενώ ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.  Franco Frattini, οι παριστάμενοι Υπουργοί, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο «ΙΛΑΕΙΡΑ» προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο την 27 & 28/4/2006, καθώς και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου την 1 & 2/6/2006 και έτυχε ευρείας αποδοχής.

 

Πρόκειται για ένα Σχέδιο Εθνικού και Διασυνοριακού επιπέδου Επιχειρησιακής-Διυπηρεσιακής δράσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, που για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχει ως σκοπό τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων Φορέων, ώστε μέσα από συγκεκριμένες δράσεις των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να επιφέρει μια συνεκτική προσέγγιση στο πλαίσιο της εσωτερικής ασφάλειας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Με το Σχέδιο «ΙΛΑΕΙΡΑ» επιδιώκεται να αναπτυχθεί ταυτόχρονη δράση όλων των Χωρών, σε επίπεδο αφενός διωκτικών αρχών και αφ ετέρου υποστηρικτικής συνδρομής των θυμάτων, ώστε να υπάρξουν βέλτιστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων. Η Ελλάδα επιθυμεί και μπορεί να τεθεί στην πρωτοπορία σ’ αυτή την μάχη- για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων- ιδιαίτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις