Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200605-12-2006: Δημοσίευση Νόμου που αφορά την ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος

05-12-2006: Δημοσίευση Νόμου που αφορά την ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 3511/2006 (Φ.Ε.Κ. 258/27-11-2006), ο οποίος μεταξύ των θεμάτων που αφορούν την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, περιλαμβάνει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

 

Συγκεκριμένα, στα άρθρα 24 και 25 του νέου Νόμου προβλέπονται τα ακόλουθα:

 

 1. Συνεργασία του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ?μυνας, με το Λιμενικό Σώμα, στην παροχή πληροφοριών, στην περαιτέρω επεξεργασία και αξιολόγησή τους και στην επί μέρους εκτίμηση  τρομοκρατικής απειλής σε εθνικό επίπεδο. Με βάση τις πληροφορίες των ανωτέρω Υπηρεσιών, το Συμβούλιο υποχρεούται να συντάσσει ανά εξάμηνο έκθεση, σχετικά με την ύπαρξη τρομοκρατικής απειλής.

 1. Θέσπιση δικαιώματος λήψης επιδόματος φυσιολογικού τοκετού από τους ασφαλισμένους στο Επικουρικό Ταμείο Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων και για τα τέκνα που γεννήθηκαν με καισαρική τομή. Επίσης το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτείνεται και στις περιπτώσεις νεκρού εμβρύου, υπό την προϋπόθεση της συμπλήρωσης (26) εβδομάδων κύησης.

 1. Δυνατότητα φοίτησης αλλοδαπών στις παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, καθώς και στις Σχολές Μετεκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 1. Περιορισμός των θέσεων που καταλαμβάνονται στα παραρτήματα της Σχολής Αστυφυλάκων από τους δόκιμους Αστυφύλακες που είναι τέκνα πολυμελών οικογενειών ή παθόντων εν υπηρεσία ή έχουν αδερφό δόκιμο Αστυφύλακα, στο ποσοστό του 80% των συνολικών θέσεων κάθε παραρτήματος.

 1. Αύξηση από 10% σε 12% του ποσοστού των θέσεων που καταλαμβάνονται στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων από ειδικές κατηγορίες υποψηφίων. Συγκεκριμένα:

  • Πολύτεκνοι και τέκνα τους.
  • Τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και αναπήρων και θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου.
  • Τέκνα αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
  • Τέκνα ή εν χηρεία συζύγους αστυνομικού προσωπικού που πέθαναν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας αυτής .
  • Γονείς τριών τέκνων και τέκνα τους.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 05/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις