Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200601-12-2006: Ανακοίνωση με δήλωση του Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τα πρόσωπα που μετέχουν στις ομάδες συλλήψεων και τους...

01-12-2006: Ανακοίνωση με δήλωση του Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τα πρόσωπα που μετέχουν στις ομάδες συλλήψεων και τους αστυνομικούς με πολιτική περιβολή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΝΕΤ σχετικά με τα πρόσωπα που μετέχουν στις ομάδες συλλήψεων και τους αστυνομικούς με πολιτική περιβολή, δήλωσε:
 
«Επισημαίνεται ότι τα πρόσωπα τα οποία μετέχουν στις ομάδες συλλήψεων κατά τη διάρκεια συναθροίσεων-συγκεντρώσεων είναι αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφαλείας, οι οποίοι δρουν κυρίως με πολιτική περιβολή, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς του Σώματος (Π.Δ. 141/91).
 
Η επιχειρησιακή μεθοδολογία κάθε φορά είναι δυνατόν να εξελίσσεται ή να παραλλάσσεται. Δυνατόν και νόμιμο είναι και αστυνομικοί της Ασφάλειας να φέρουν την υπηρεσιακή στολή (στολή ασκήσεων), η οποία φέρει χρωματισμό, διακριτικά σημεία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του βαθμού του φέροντος αυτήν, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς του Σώματος (Υ.Α. 7012/6/73-γ/1997). Αυτοί οι αστυνομικοί δεν μετέχουν ούτε αναμειγνύονται στο σώμα της συγκέντρωσης ή της πορείας. Λαμβάνουν θέση υποστηρικτική πίσω από τις Δ.Ι.Α.Τ., παρατηρούν την εξέλιξη της διαδήλωσης και στην τυχόν δράση των βιαιοπραγούντων παρεμβαίνουν. Η ξεκάθαρη και επιβεβλημένη αυτή τακτική (που σε παραλλαγές εφηρμόζετο και κατά το παρελθόν από την ΕΛ.ΑΣ.) εφαρμόζεται από τις περισσότερες αστυνομίες της Ευρώπης. Ας σταματήσει, επί τέλους, αυτή η κατασυκοφάντηση της Αστυνομίας. Δεν ωφελεί την Δημοκρατία.»
 
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 1/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις