Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200629-10-2006: Ονομάστηκαν 1.273 νέοι Αστυφύλακες σε τελετές που πραγματοποιήθηκαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Χώρας

29-10-2006: Ονομάστηκαν 1.273 νέοι Αστυφύλακες σε τελετές που πραγματοποιήθηκαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Χώρας

1.174 νέοι Αστυφύλακες θα τοποθετηθούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 29/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

1.273 νέοι Αστυφύλακες ονομάστηκαν σήμερα (29-10-2006) σε τελετές που πραγματοποιήθηκαν στις 11:00 σε κάθε Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Χώρας. Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες επέδωσαν εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός επέδωσε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης απένειμε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής.  Ομοίως, στα υπόλοιπα Τ.Δ.Α. της Χώρας οι απονομές έγιναν ως ακολούθως:

 

Τ.Δ.Α. Νάουσας
Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης
 
Τ.Δ.Α. Γρεβενών
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας
 
Τ.Δ.Α. Ξάνθης
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος
 
Τ.Δ.Α. Σητείας
Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου
 
Τ.Δ.Α. Καρδίτσας
Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Νικόλαος Μπλάνης
 
Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου
Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας

 

 

Στις τελετές παρέστησαν εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιωματικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Στην Ημερησία Διαταγή που εκφώνησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την αποφοίτηση των νέων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, απευθυνόμενος στους νέους Αστυφύλακες, σημείωσε τα εξής: «Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για σας καθώς σηματοδοτεί το πέρας των Σπουδών σας και το ξεκίνημα μιας νέας πορείας στην ζωή σας. Μια νέα πορεία, όπου ενταγμένοι πλέον στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως μάχιμα στελέχη της, καλείστε να υπηρετείτε την πατρίδα, την κοινωνία και τους πολίτες της, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

 

[…] Στην μάχη αυτή (ενν. κατά της εγκληματικότητας) θέλω να είστε απόλυτα ταγμένοι σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Το έργο σας δεν είναι καθόλου εύκολο.Αντίθετα, είναι δύσκολο και επίπονο. Συνάμα όμως, συνιστά συνεχή πρόκληση και ύψιστη τιμή. Απαρέγκλιτος στόχος σας, είναι η ασφάλεια των πολιτών, ως αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό, ατομικό δικαίωμα και απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία και σταθερότητα και την ανάπτυξη αυτής της Χώρας. 

 

[…] Στον καταιγισμό των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται διεθνώς, σε αυτό το νέο περιβάλλον ασφάλειας που διαμορφώνεται, η Ελληνική Αστυνομία, δίνει τη δική της δυναμική απάντηση. Απάντηση που βασίζεται στο αξιόλογο έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια και στην αξιοποίηση των μεγάλων και σημαντικών γεγονότων που η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί. Η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, η Ολυμπιακή εμπειρία και τεχνογνωσία συνιστούν πολύτιμο κεφάλαιο στο έργο μας.

 

[…] Επικεντρωνόμαστε σε τομείς όπως:

·        η καταπολέμηση των ναρκωτικών και η προστασία της νεολαίας από τη σύγχρονη αυτή μάστιγα,

·        η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών,

·        η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος,

·        η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως και αν αυτή εκδηλώνεται,

·        η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που συνιστούν πληγή της Ελληνικής κοινωνίας,

·        η προστασία της κρατικής ασφάλειας της χώρας,

·        η αντιμετώπιση της βίας όπου και αν εκδηλώνεται και απ΄ όπου και αν προέρχεται.

 

[…] Σύνθημά μας είναι: ’’Αστυνομία με Ανθρώπινο Πρόσωπο και Νόμιμη Δράση’’, χωρίς εκπτώσεις αλλά κυρίως όμως χωρίς υπερβολές. […] Οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον Τομέα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας αποτελούν απτή απόδειξη της σοβαρής και συστηματικής εργασίας που συντελείται.

 

[…] Ως Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της Εκπαίδευσης καθώς πιστεύουμε ότι συνιστά το πρωτογενές κύτταρο μέσα από το οποίο καθορίζεται η ποιότητα των δράσεων και διαμορφώνονται οι επαγγελματικές συνειδήσεις των νέων στελεχών του Σώματος. Γι΄ αυτό στοχεύουμε στο ρόλο της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού μας και αναβαθμίζουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που ως γνωστόν είναι ένα πραγματικό ¨εργοτάξιο¨ θεσμικών αλλαγών. […] Η συνεχής αναβάθμιση και βελτίωση της Αστυνομικής Εκπαίδευσης, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένου σχεδιασμού και εξειδικευμένης μελέτης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος μας είναι η εκπαίδευση που παρέχεται στους νέους Αστυφύλακες και Αξιωματικούς να είναι εφάμιλλη και καλύτερη των Αστυνομικών Ακαδημιών σε διεθνές επίπεδο.

 

Ειδικότερα για την Θράκη, δεν είναι υπερβολή να πω ότι δίνουμε ιδιαίτερη σημασία καθώς εδώ χτυπάει η καρδιά της εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων. Το Επιτελείο της Σχολής Αστυφυλάκων που εγκαταστάθηκε εδώ μετά από χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα, συνιστά μία σημαντική στρατηγική επιλογή για την Ελληνική Αστυνομία. Στη Σχολή εκπαιδεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός των Αστυφυλάκων της χώρας, ενώ με την αποκέντρωση της εκπαίδευσής μας ενισχύουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η επιλογή της περιοχής όπου μεταφέραμε το Επιτελείο της Σχολής Αστυφυλάκων είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συμβάλει στην ανάπτυξη και στην προκοπή αυτής της Περιφέρειας.

 

Σήμερα επί συνόλου 1270 νέων Αστυφυλάκων που εξέρχονται από τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, οι 661 από αυτούς, φοίτησαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου. Φέτος φοιτούν συνολικά στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Θράκης 2127 Δόκιμοι, σε Πανελλαδικό σύνολο 4612.

 

[…] Σας καλώ να ανταποκριθείτε στα νέα σας καθήκοντα, με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης. Στο πρόσωπο του καθενός από εσάς η Ελληνική Κοινωνία και Πολιτεία αναγνωρίζει το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Φροντίστε να είστε καθημερινά αντάξιοι της τιμής που αρμόζει σε ένα λειτουργό και εκπρόσωπο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με μακρά παράδοση. Ένα Σώμα που αποτελεί Σύνολο Ενιαίο, Οργανωμένο, Στρατιωτικά δομημένο, αυστηρά Ιεραρχημένο και Πειθαρχημένο. Κυρίως όμως ένα Σώμα που έχει ως κέντρο του τον άνθρωπο […]».

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους 1.273 νέους Αστυφύλακες, οι 1.174 θα τοποθετηθούν σε μάχιμες Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του Σώματος που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο, μετακινήθηκαν συνολικά 975 Αστυφύλακες σε μάχιμες Υπηρεσίες όλης της Χώρας.

 

Εκφράζεται έτσι έμπρακτα η βούληση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για ενίσχυση των μαχίμων Υπηρεσιών του Σώματος (όπως Ασφάλεια, Αστυνομικά Τμήματα, Τροχαία κ.λπ.), στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας όλης της Χώρας, αρχής γενομένης από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

     

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις