Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200628-09-2006: Ανακοίνωση σχετικά με σχόλια σε τηλεοπτικό σταθμό για τις αναπαραστάσεις που απεικονίζονται στα διαβατήρια νέου τύπου που εκδίδονται...

28-09-2006: Ανακοίνωση σχετικά με σχόλια σε τηλεοπτικό σταθμό για τις αναπαραστάσεις που απεικονίζονται στα διαβατήρια νέου τύπου που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία

 YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 28/9/2006
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σχετικά με σχόλια σε τηλεοπτικό σταθμό για τις αναπαραστάσεις που απεικονίζονται στα διαβατήρια νέου τύπου που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία, ανακοινώνονται τα εξής:
 
  1. Η θεματολογία όλων των παραστάσεων, μεταξύ των οποίων και των συγκεκριμένων, περιλαμβάνεται στις τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής των διαβατηρίων που δόθηκαν στο Ίδρυμα Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζας Ελλάδας στις 20-4-2005. 
  2. Και τα δύο θέματα είναι ακριβείς αναπαραστάσεις απεικονίσεων που περιλαμβάνονται σε ιστορικές ή καλλιτεχνικές εκδόσεις, ιδιαίτερης φιλοτεχνήσεως. 
  3. Τονίζεται ότι η προέλευση της θεματολογίας, καθώς και η μεθοδολογία της καλλιτεχνικής απεικόνισης στο διαβατήριο είναι στοιχεία μη ανακοινώσιμα, εντασσόμενα στις προδιαγραφές ασφαλείας των νέων διαβατηρίων. 
  4. Ως προς τις παρατηρήσεις και ενστάσεις που εξεφράσθησαν, μάλλον ζηλωτικού χαρακτήρα, υπενθυμίζεται ότι οι Εκκλησίες και τα Μοναστήρια, ανεξαρτήτως αρχιτεκτονικού τύπου (μονόχωρα ξωκλήσια, επιβλητικοί σταυρεπίστεγοι ναοί) αποτελούν χαρακτηριστικό και αναπόσπαστο στοιχείο του Ελληνορθόδοξου δόγματος, είτε απεικονίζονται με σταυρό είτε όχι.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ. :   210 6977505
                                                        Fax : 210 6929764
                                                            email : elasgrty@mopo.gr
 

Τελευταίες Αναρτήσεις