Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200627-09-2006: Ανακοίνωση για δημοσιεύματα που καταγγέλλουν γενόμενες δήθεν συμφωνίες μεταξύ αμερικανικών εταιριών και του Ελληνικού Δημοσίου

27-09-2006: Ανακοίνωση για δημοσιεύματα που καταγγέλλουν γενόμενες δήθεν συμφωνίες μεταξύ αμερικανικών εταιριών και του Ελληνικού Δημοσίου

Σε σχέση προς δημοσιεύματα που καταγγέλλουν γενόμενες δήθεν συμφωνίες μεταξύ αμερικανικών εταιριών και του Ελληνικού Δημοσίου που άφηναν, δήθεν, περιθώρια και δυνατότητες ‘‘ υποκλοπών ’’ και παρανόμων παρακολουθήσεων, το Υ.Δ.Τ ανακοινώνει τα εξής :
 
Περί τα τέλη Ιουνίου 2004 η κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) ζήτησε από τη Δ/νση Ολυμπιακών Αγώνων να εγκαταστήσει, δωρεάν, στους χώρους του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφαλείας (ΟΚΑ), τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να υποστηρίξουν το σύστημα C4I, και ειδικά το υποσύστημα Geographic Information System (GIS) αυτού, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, διεκινήθη σχετική αλληλογραφία και τελικά επετράπη η παρουσία εκπροσώπων της NGA στο χώρο του ΟΚΑ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μόνο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς καμία διασύνδεση με το σύστημα C4I, με μόνο σκοπό την εκτύπωση απλώς δορυφορικών γεωγραφικών – χαρτών για χώρους συμβάντων, ως πρόσθετα τοπογραφικά στοιχεία, προς χρήση των υπηρεσιακών αξιωματικών. Και μόνον αυτό! Χωρίς καμμιά σχέση (ούτε τεχνικά ούτε συμβατικά ή εξωσυμβατικά) με δυνατότητα συνακρόασης, νόμιμης ή παράνομης καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων πήραν τον «κομπιούτερά» τους και έφυγαν!
 
Τέλος, τονίζεται ότι ουδεμία συμφωνία ή σύμβαση υπήρχε ή υπάρχει μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της NGA. Ούτε από την σύμβαση του C4I απορρέει σχετική υποχρέωση για τεχνική υποστήριξη ή άλλη παροχή κάποιας υπηρεσίας συναφούς με τις καταγγελλόμενες.
 
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Η επίκληση στοιχείων ασύνδετων και άσχετων με την βαρύγδουπη καταγγελία περί υποκλοπών δεν ωφελεί ούτε την ενημέρωση ούτε την Δημοκρατία ούτε τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας .

Τελευταίες Αναρτήσεις