Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200625-10-2006: Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας σχετικά με τον εντοπισμό λαθρομεταναστών και τη σύλληψη των διακινητών τους

25-10-2006: Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας σχετικά με τον εντοπισμό λαθρομεταναστών και τη σύλληψη των διακινητών τους

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
 ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

                   
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25-10-2006
 
 
Από την Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, ύστερα από τη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) οικονομικών μεταναστών Παλαιστινιακής καταγωγής, που αποβιβάστηκαν την 21-10-2006 σε ερημική ακτή της Νοτιοανατολικής Εύβοιας και τη σύλληψη των διακινητών τους (δύο-2- ημεδαπών, αξιοποιώντας κάθε σχετική πληροφορία, και συνεχίζοντας την άψογη συνεργασία σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, εισήλθαν στα ίχνη και εξάρθρωσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εκτελούσε συστηματικά μεταφορές οικονομικών μεταναστών, από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα:
 
-Την 00.30 ώρα της 24-10-2006, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας (ΟΕΠΤΑ), παρακολούθησαν διακριτικά ύποπτο ΙΧΦ φορτηγό με γερμανικές πινακίδες και οδηγό ένα ημεδαπό 37 ετών, που είχε ξεκινήσει από Αθήνα και κατέληξε στην περιοχή Μεσοχωρίων Καρυστίας-Ευβοίας, με σκοπό την παραλαβή και μεταφορά λαθρομεταναστών.
 
-Παράλληλα, άνδρες του Υ/Λ Αλιβερίου, ενεργώντας σε συνεννόηση με τους Αστυνομικούς, ακινητοποίησαν στην ίδια περιοχή, ΙΧΕ αυτ/το μάρκας SEAT, με τον οδηγό του (ημεδαπό 45 ετών), ενώ διέφυγε ένα άλλο ΙΧΕ αυτ/το μάρκας HΥUNDAI, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Ο οδηγός του αυτ/του που ακινητοποιήθηκε, προ ολίγων λεπτών είχε αποβιβασθεί από φουσκωτό σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από Τουρκία και κατέπλευσε στις ακτές των Μεσοχωρίων.
 
-Έγινε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εξήντα τρεις (63), οικονομικοί μετανάστες προερχόμενοι από τη Σομαλία, την Παλαιστίνη και το Ιράκ οι οποίοι περίμεναν για να επιβιβασθούν στο ΙΧΦ, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
 
-Ακολούθησε οργανωμένη και αστραπιαία επιχείρηση του Τ.Α. Χαλκίδας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με αποτέλεσμα να συλληφθούν στο Αγκυροβόλιο του Λιμένα Πειραιά, ακόμη ένας ημεδαπός 52 ετών και ένας υπήκοος Ρουμανίας, 35 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, με την επωνυμία «SNOOPY», υπό αγγλική σημαία, το οποίο όπως προέκυψε, είχε μεταφέρει και αποβιβάσει τους 32, από τους παραπάνω μετανάστες. Ιδιοκτήτης του σκάφους αυτού, είναι Ιταλός υπήκοος, του οποίου ερευνάται ο βαθμός συμμετοχής στην οργάνωση και δεν έχει ακόμη συλληφθεί.
 
-Από την προανάκριση, προέκυψε ότι τους υπόλοιπους 31 από τους παραπάνω μετανάστες, μετέφερε και αποβίβασε στην ίδια περιοχή, ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με το όνομα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», με κυβερνήτη ένα -1- ημεδαπό 46 ετών και πλήρωμα ένα υπήκοο Ρουμανίας.
 
-Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερα -4- άτομα, μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διαφεύγουν της συλλήψεως, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του σκάφους «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και ο οδηγός-ιδιοκτήτης του αυτ/του μάρκας HΥUNDAI, γνωστών στοιχείων ταυτότητας, οι οποίοι αναζητούνται.
 
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα (25-10-2006) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Τελευταίες Αναρτήσεις