Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200624-09-2006: Δελτίο τύπου για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Χολαργού από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ....

24-09-2006: Δελτίο τύπου για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Χολαργού από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24/9/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας εγκαινίασε χθές (23-09-2006) και ώρα 19.00 το νέο κτίριο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Χολαργού (οδός Υμηττού 54). Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημήτριος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Καρδάρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Γιαννίκας Σακκάς, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος Νικόλαος Μπλάνης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικών Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριος Τριγάζης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Λεωνίδας Πολύδωρας, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Περιφερειακών Διευθύνσεων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς και πλήθος πολιτών.
Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, δήλωσε:
[…] Χαιρετίζω αυτή την εκδήλωση των εγκαινίων του Αστυνομικού Τμήματος. Το έφερε ο καλός Θεός και η τύχη να εγκαινιάζω εγώ, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, το Τμήμα της πόλης που μεγάλωσα, γνώρισα τους φίλους, διατηρώ τους φίλους, αγαπώ τους συμπολίτες μου. Βλέπω τον κόσμο με μια γραμμή σκέψεως όπως την υπαγορεύει, Αιδεσιμολογιώτατοι, ο Απόστολος Παύλος στην προς Τίτο επιστολή του σαν να συνέγραφε ημερήσια διαταγή για την Αστυνομία και λέει: ¨συναντάται το έλεος και η δικαιοσύνη με την ειρήνη και την αλήθεια¨.
[…] Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. Η επίκληση της ανώτερης δύναμης, είναι πηγή δυνάμεως. Για την Ελληνική Αστυνομία η επίκληση του Θεού.
[…] Θέλω να πω απλά, αυτοπροσδιοριστικά, ότι είμαστε του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη παιδιά, γενιά και παιδιά. Και θέλουμε ένα σύστημα αξιών να το κρατήσουμε. Θέλουμε απλά να το κρατήσουμε. Είναι το πιστεύω μιας κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας φιλανθρωπίας, μιας αφοσίωσης στο καλό. Αυτό πράττουμε.
[…] Μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων.
[…] Πίεσαν και ανταποκριθήκαμε με τη βοήθεια του Θεού. Να έχουμε αυτό το κόσμημα.
[…] Xαιρετίζω και συμμερίζομαι γιατί έχω την ικανοποίησή τους για την πραγμάτωση του σκοπού.
[…] Θέλω συνεργασία. Με τους Αξιωματικούς Διοικητές, με τους Δημάρχους, με τους πολίτες.
[…] Έχουμε λόγους να είμαστε υπερήφανοι για την Ελληνική Αστυνομία σήμερα. Κι εγώ προσωπικά έχω λόγους να είμαι υπερήφανος. Ισχυρίζομαι ότι εξάγω μια ηθική ουσία και τους ζητώ και επιτυγχάνεται να μην είναι άνθρωποι της αγγαρίας, αλλά της αποστολής και του καθήκοντος.
[…] Όλοι αγωνίζονται για να παράσχουν απλόχερα το αγαθό στους πολίτες που λέγεται ασφάλεια, ησυχία, δημοκρατική ευνομία. Είμαι υπερήφανος λοιπόν.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην ομιλία του, τόνισε τα εξής:
[…] Το καινούργιο αυτό κτίριο είναι αντάξιο του κύρους του Σώματος και των προσφερόμενων απ` αυτό υπηρεσιών, γιατί αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στον πολίτη που προσέρχεται για τις υποθέσεις του. Ταυτόχρονα όμως σηματοδοτεί τη σταθερή στρατηγική μας για το συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών και των μέσων, που είναι απαραίτητα προαπαιτούμενα στην πορεία προς την πρόοδο και την εξέλιξη, τη μεγάλη δηλαδή πρόκληση της εποχής μας.
[…] Διαθέτουμε συνολικό σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και μέσων και την αξιοποίηση της νέας τεχνογνωσίας, γιατί γνωρίζουμε ότι έτσι συμβάλλουμε σημαντικά στη λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση των Υπηρεσιών μας.
[…] Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία είναι σύγχρονη, ευέλικτη, επαγγελματική, ανοικτή στην κοινωνία, με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση και απόλυτα καταξιωμένη στη συνείδηση του λαού.
[…] Δημιουργούμε ένα νέο οργανωτικό σχήμα, ευέλικτο και δυναμικό, προσαρμοσμένο στο παρόν και το μέλλον, με ισχυρές, άρτια εξοπλισμένες και στελεχωμένες Υπηρεσίες.
[…] Καλώ όλους τους αστυνομικούς σε κοινή συστράτευση των προσπαθειών τους, υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους και σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της για την προάσπιση των αξιών και ιδανικών της ειρήνης, της ευνομίας και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.  
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις