Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200616-09-2006: Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Θήβα

16-09-2006: Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Θήβα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, κατά την επίσκεψή του στη Θήβα χθες (15-9-2006) απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σύλληψη του διωκομένου Νικολάου Παλαιοκώστα:

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Αμέσως μετά την απόδραση ενός εκ των αδελφών Παλαιοκώστα δηλώσατε, τους καλέσατε να παραδοθούν. Περιμένατε ότι θα γίνει τόσο γρήγορα η σύλληψη;

 

Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας: Πάντως δεν μιλούσα στο κενό. Ουσιαστικά ανέλαβα σαν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως έναν παράξενο ρόλο, να είμαι ο Νομικός Σύμβουλος των αδελφών Παλαιοκώστα. Στη σκέψη μου ήταν τίμιος λόγος, δεν ήταν συνηθισμένη η δημοσιογραφία και η κοινή γνώμη σε κάτι τέτοιο, δεν είχε ξανασυμβεί. Αλλά ο λόγος μου ήταν τίμιος και σας ευχαριστώ που με ρωτάτε. Ήταν τίμιος, διότι ξεκινούσα από την αφετηρία την πραγματολογική. Δεν είχε κάνει φόνο, ούτε το ένα παιδί ούτε το άλλο.

 

Δεύτερον, ήθελα να μιλήσω για το Ποινικό Δίκαιο και την εφαρμογή του εν Ελλάδι. Έχει εύνοια προς τον κατηγορούμενο, είναι σε καλή ανθρωπιστική βάση.

 

Τρίτον, εγώ καταλαβαίνω ότι ο δρόμος σε μια δημοκρατία, σε ένα πολίτευμα θεσμών και δημοκρατικής νομιμοποίησης, ο δρόμος δεν είναι δρόμος των ληστών των ορέων ούτε των ληστών των πόλεων σε καμιά περίπτωση. Έτσι λοιπόν ανέλαβα -όπως θα έλεγε και ο παλιός συνάδελφός μου στη δικηγορία και παλιός φίλος μου Ευάγγελος Μπασιάκος- το ρόλο του νομικού συμβούλου των παιδιών. Αυτό ήταν το ένα που θα το λέγαμε ανθρωπιστικό….

 

Ο Νίκος ο Στίγκας (ενν. τον Α.Δ. Βοιωτίας) συνομίλησε με τον Νίκο Παλαιοκώστα, είπαν διάφορα τα οποία είναι στο πλαίσιο των σκέψεων που σας λέω και δεν θα τα πω. Αλλά θέλω να σας πω ένα δεύτερο. Αυτό ήταν από την πλευρά τη δική μου την ανθρωπιστική, τη νομική, σαν νομικός του σύμβουλος -το λέω για τρίτη φορά.

 

Το άλλο ήταν ένα σκεπτικό διοικήσεως. Από τον καιρό που πήγα στο Υπουργείο, από τον Απρίλιο καταστρώσαμε, επικαιροποιήσαμε τα σχέδια και αυτά τα σχέδια έφερναν μαζί τους μια εγγύηση ότι θα έδειχναν αποτελέσματα. Αυτό ήταν όλο.

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μετά τη σύλληψη του Νίκου Παλαιοκώστα, στο Βασίλη τι έχετε να πείτε;

 

Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας: Το είπα εμμέσως χθες, δεν το είπα; Να σας επαναλάβω το κειμενάκι μου. Λέω: «περαστικά στο Νίκο και υπάρχει καιρός για μια καλύτερη ζωή για τον ίδιο και για την οικογένειά του, μέσα σε μια κοινωνία και πολιτεία -την κοινωνία μας και την πολιτεία μας- που δεν είναι μνησίκακη, δεν είναι μισαλλόδοξη, αλλά μεγάθυμη». Τι άλλο θες να πω;

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/9/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις