Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200606-11-2006: Παράδοση υπηρεσιακών δικύκλων μοτοσικλετών σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου...

06-11-2006: Παράδοση υπηρεσιακών δικύκλων μοτοσικλετών σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστασίου Δημοσχάκη, παρέδωσε σήμερα (06-11-2006) στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης, 322 υπηρεσιακές δίκυκλες μοτοσικλέτες που θα διανεμηθούν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες των δύο νομών.

 

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας και οι Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής νέας ενισχυτικής – συνδιαχειριστικής μορφής δράσης εμφανούς αστυνόμευσης, με τη χρήση δικύκλων μοτοσικλετών μικρού κυβισμού.

 

Το νέο αυτό μοντέλο αστυνόμευσης:

 

  • εκφράζει τη φιλοσοφία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για άμεση ανταπόκριση και επέμβαση καθώς και για αποτελεσματική διαχείριση των αναφυομένων θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος, 

  • αποσκοπεί στην έντονη, δραστική, αποτελεσματική, συνεχή, ευέλικτη, διαρκή, υπεύθυνη, αποτρεπτική, ουσιαστική και ανθρώπινη παρουσία της Αστυνομίας σε όλες τις εγκληματογόνες και ευαίσθητες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 

  • αποτελεί, σε συνδυασμό με τις άλλες συγγενείς μορφές δράσης, την αιχμή του αστυνομικού δόρατος για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και την ουσιαστική εμπέδωση της ασφάλειας αυτών.

 

Ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην ομιλία του, επεσήμανε τα εξής:

 

« […] Η επιπρόσθετη αυτή δράση, συνίσταται αποκλειστικά στην αστυνόμευση του λεκανοπεδίου της Αττικής και της πόλης της Θεσσαλονίκης … με προοπτική την πλήρη εφαρμογή σε όλη τη χώρα με την παραλαβή των πεντακοσίων (500) δικύκλων την ?νοιξη του 2007 […].

 

Στόχος είναι η διαρκής, συνεχής, ευέλικτη και έντονη παρουσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις περιοχές αυξημένης εγκληματικότητας και ύπαρξης ιδιαίτερων προβλημάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος […].

 

 […] Η επιχειρησιακή αξιοποίηση των μοτοσικλετών αυτών θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος. Ταυτόχρονα όμως θα συμβάλλει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας των Αστυνομικών Τμημάτων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Χώρας […] ».

 

  

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 06/11/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις