Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200604-11-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για τις σχέσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας

04-11-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για τις σχέσεις Ελλάδας – Βουλγαρίας

(Στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται 3-4/11/2006 στην Αττάλεια της Τουρκίας)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 04/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται 3-4/11/2006 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του Βουλγαρικού Πρακτορείου Bulgarian Telegraph Agency για τις σχέσεις Ελλάδος – Βουλγαρίας, ιδίως μετά τη σύνδεση της Βουλγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Απαντώντας ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος που η Βουλγαρία από 1/1/2006 είναι το πρώτο από τα λοιπά μέλη των Βαλκανικών χωρών που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Αυτό θα συνεισφέρει στη σχέση σταθερότητας στην περιοχή. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας της αγοράς, των δημοκρατικών ιδεωδών. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν συνεργασίες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως είναι και ο σκοπός αυτού του Συνεδρίου (ενν. της Αττάλειας)».
 
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ως προς τη μετανάστευση Βουλγάρων υπηκόων στην Ελλάδα και τυχόν προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτή, ο κ. Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να υπογραμμίσω στον φίλο Βούλγαρο Υπουργό κ. Πετκόφ ότι θα πρέπει να ¨μεταφερθεί¨ μία παραίνεση στον φίλο Βουλγαρικό λαό: o ¨παράδεισος¨ δεν πρέπει να αναζητείται από τους Βούλγαρους πολίτες έξω από τα όρια της χώρας τους. Με εργασία, προσπάθεια και ευρωπαϊκό πνεύμα μεταβαίνουμε από τις παραδοσιακές αγροτικές κοινωνίες του παρελθόντος στον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών, όπως οριοθετείται από τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας αποτελούμε μέλη».           

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις