Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200603-11-2006: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Σύνοδο των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

03-11-2006: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Σύνοδο των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

(3-4/11/2006 Αττάλεια-Τουρκίας)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 03/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας σήμερα (3-11-2006) στο πλαίσιο της Συνόδου, είχε επαφές με τους ομολόγους του Υπουργούς των χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Μολδαβίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Στις συναντήσεις αυτές οι κ.κ Υπουργοί ευχαρίστησαν τον κ. Πολύδωρα για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των χωρών, αλλά και για την υποστήριξη της Ελλάδος στην προοπτική ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο κ. Υπουργός τόνισε στις επαφές του ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και η λαθρομετανάστευση, προερχόμενη ιδίως από τα Ανατολικά Ευρωπαϊκά Σύνορα.

 

Επίσης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως επεσήμανε ότι η πρότασή του, συμπνέει με την αντίληψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini, ότι η ανάσχεση του κύματος λαθρομετανάστευσης πρέπει να γίνεται στα απώτερα ευρωπαϊκά σύνορα.

 

Επιπλέον, επεσήμανε στους Υπουργούς των ανωτέρω χωρών ότι πλέον των αστυνομικών μέτρων πρέπει να ληφθούν εκ μέρους τους μέτρα ευρύτερης πολιτικής με τα οποία να τονίζεται στους πολίτες των χωρών τους, να μην αναζητούν «παραδείσους» σε άλλες χώρες, καθιστάμενοι κατ΄αυτόν τον τρόπο εν δυνάμει θύματα trafficking, αλλά να παραμένουν στις χώρες τους για εργασία.

 

Στην κεντρική του ομιλία του ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Aksu για τη φιλοξενία του και τόνισε ότι λάβαμε το μήνυμα για συνεργασία, προκειμένου οι προσπάθειές μας να κατατείνουν στην εξάλειψη της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα χρήματος). 

 

Ο κ. Υπουργός σημείωσε: «Θα σας δώσω ένα ακαδημαϊκό σημείο για το οποίο παρακαλώ να κρατήσετε σημείωση! Το ερώτημα είναι: Τί είναι αντιτρομοκρατία; Απάντηση:Η άμυνα των αθώων πολιτών».

 

Επίσης σημείωσε ότι πέραν των γραφειοκρατικών κριτηρίων υπάρχουν και τα πολιτικά κριτήρια. «Ο Ελληνικός φιλοσοφικός τρόπος σκέψης έλεγε ότι: ορίζοντας τα προβλήματα, βρίσκουμε τρόπους και δρόμους συνεργασίας (Θουκυδίδης)».

 

Τέλος, σε ότι αφορά το επιχειρησιακό επίπεδο τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών με σωστούς τρόπους επικοινωνίας.

                                                                   
Ο κ. Υπουργός με τον Υπουργό
 Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Aksu 
                                              O Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας
                                                                                    με τον Δήμαρχο Αττάλειας (δεξιά)

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις