Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200603-10-2006: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μετείχε στη Συνάντηση της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (PCTF) (Χάγη, 3/10/2006)

03-10-2006: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μετείχε στη Συνάντηση της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (PCTF) (Χάγη, 3/10/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης μετείχε σήμερα (03-10-2006) στις εργασίες της Συνόδου της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (PCTF), που έλαβαν χώρα στην έδρα της Europol στη Χάγη.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι Αρχηγοί των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση των σοβαρών μορφών οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, αλλά και σε θέματα αστυνομικής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας.
  
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε παρέμβαση του, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για τη διοργάνωση άσκησης επί χάρτου και πραγματικής, με την επωνυμία ¨ΙΛΑΕΙΡΑ¨, για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων. Μάλιστα, την επίσημη έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini, την 7 Δεκεμβρίου 2006 στην Αθήνα.
 
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Συνεργασίας και έτυχε θερμής υποδοχής και στήριξης από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κρατών και Διεθνών Οργανισμών όπως Europol, Interpol, Eurojust, Frontex κ.ά. Ο συνολικός σχεδιασμός της επιχείρησης αυτής θα αναδείξει και θα προωθήσει την τεχνογνωσία και την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία από την επιτυχή και απολύτως ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Ο κ. Αρχηγός  ενημέρωσε επίσης, τις αντιπροσωπείες των κρατών-μελών για το στάδιο της εξέλιξης των εργασιών σύστασης και λειτουργίας της Ομάδας Αρχηγών Αστυνομιών (TASK FORCE) Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, πρωτοβουλία την οποία ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας ανακοίνωσε στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία έτυχε πλήρους υποστήριξης σχεδόν από όλα τα κράτη της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.
 
Η νέα αυτή Ομάδα θα είναι συμπληρωματική σε περιφερειακό επίπεδο και σε καμία περίπτωση ανταγωνιστική σε σχέση με τις εργασίες τηςTASK FORCE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα εστιάζει τις εργασίες της σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, υποβοηθώντας συγχρόνως τις προσπάθειες αυτών των κρατών για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Εν συνεχεία, θα αναφέρει τα αποτελέσματα των εργασιών της στις τακτικές συναντήσεις της TASK FORCE των Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών, για ενημέρωση και περαιτέρω συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφθεί, ως επίσημος προσκεκλημένος, την Europol και την Eurojust.

Αθήνα, 03/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις