Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200601-11-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο υλοποίησης των Αποφάσεων των Υποθργών Δημοσίας Τάξεως...

01-11-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο υλοποίησης των Αποφάσεων των Υποθργών Δημοσίας Τάξεως και Μεταφορών και Επικοινωνιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 1/11/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (01-11-2006) στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, σύσκεψη για θέματα οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Αποφάσεων που ελήφθησαν από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη την 27-09-2006 και σε συνέχεια της συνάντησης του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννη Αλαβάνο, την 09-10-2006.
 
Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης και συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Νικόλαος Μπλάνης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Αντώνιος Βιτωράκης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Χρήστος Μακρής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλειος Μωυσής και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Ντζούφρας.
 
Συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ανδρέας Λάτσινος, οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κύριοι Βασίλειος Ψαριανός, Αντώνιος Κατσής και Κωνσταντίνος Σπέντζας, καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας κ. Δημήτριος Πύρρος.
 
Ειδικότερα αντικείμενα της συνάντησης ήταν:
 
  • Η διοργάνωση ενιαίου σεμιναρίου Τροχαίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενημέρωση Αξιωματικών που στη συνέχεια θα μεταφέρουν τη γνώση τους στο προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας και στους δοκίμους των Σχολών:
Θέμα του σεμιναρίου θα είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας οδικών μεταφορών και της συμφωνίας ADR για την ασφαλή μεταφορά των επικίνδυνων εμπορευμάτων. Στο εν λόγω σεμινάριο θα ενταχθεί και θεματολογία σχετική με τη διαχείριση τραυματιών τροχαίου ατυχήματος, με διαλέκτες στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εντός του 2006 και θα διαρκέσει 6 ημέρες εκ των οποίων η μία θα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση επί πραγματικών συνθηκών σε σημείο της εθνικής οδού.
 
  • Η συμπλήρωση – εμπλουτισμός του εγχειριδίου οδικής ασφάλειας, που συντάχθηκε και εκδόθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα στελέχη της Τροχαίας.
 
  • Το πρόγραμμα διεξαγωγής διαλέξεων από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στη Σχολή Αξιωματικών.
 
  • Ο προγραμματισμός εκπαιδευτικών επισκέψεων δοκίμων της Σχολής Αξιωματικών στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και υπήρξε ταύτιση απόψεων στα θέματα που συζητήθηκαν. Επισημάνθηκε επίσης από όλες τις πλευρές ο άψογος συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
 
Ολοκληρώνοντας τη Σύσκεψη, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης διυπηρεσιακής και διακλαδικής συνεργασίας για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.
 
 
 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις