Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200620-07-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με υποψηφίους για τις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

20-07-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με υποψηφίους για τις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα επισκέφθηκαν σήμερα (20-7-2006), ώρα 13:00, οι κύριοι: Ευάγγελος Παπαδόπουλος, υποψήφιος για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, υποψήφιος για τη Νομαρχία Πειραιώς, συνοδευόμενοι από τον υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο Νομαρχίας Αθηνών Καρκαλέτση Σταύρο, του Συνδυασμού «Υπέρ Λαού» που υποστηρίζεται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για τα θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ενώ ενημερώνοντάς τους ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας ανακοίνωσε ότι θέληση του ιδίου είναι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να καταστεί Υπουργείο της αποστολής και όχι της γραφειοκρατίας. Χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός τόνισε: «Επιθυμούμε να αναδείξουμε τους στόχους και όχι την υπεκφυγή. Να βρεθούν στην επιφάνεια η ευθύνη, η υπευθυνότητα και η αποστολή. Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Σώμα Νόμου και Τάξης λειτουργεί υπέρ των πολιτών, χάριν της Εύνομης Δημοκρατίας και σύμφωνα με τις Αρχές της Δημοκρατικής Νομιμότητας».

 

Ειδικότερα ως προς την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας κατά την περίοδο διεξαγωγής των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ο κ. Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και η Ελληνική Αστυνομία εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή τους.

 

Ως προς την εγκληματικότητα, ο κ. Πολύδωρας σημείωσε ότι το σύγχρονο έγκλημα είναι προηγμένης τεχνολογίας και η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί τις αναγκαίες προσαρμογές για να το «αντιπαλέψει».

 

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική κοινωνία είναι φιλειρηνική και ανεκτική στους μετανάστες των οποίων δεν επιδιώκεται «γκετοποίηση»,αλλά προσπάθεια ένταξης στο κοινωνικό Σώμα και ειδική καλλιέργεια, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο φιλειρηνικός, φιλήσυχος και φιλόνομος χαρακτήρας του ελληνικού λαού.

 

 

Ως προς τον τομέα της αστυνόμευσης και ειδικότερα για την Πρωτεύουσα ο  κ. Υπουργός δήλωσε εμφατικά: «Η πόλη θα φυλαχθεί! Η δράση μας κινείται σε τρία επίπεδα: Πρώτον, με τις πεζές περιπολίες στη γειτονιά, στις πλατείες, στα εμπορικά κέντρα. Δεύτερον, με τις περιπολίες στους δρόμους, στις συνοικίες με μηχανές ευέλικτες μικρού κυβισμού. Τρίτον, με τη λειτουργία κινητών Αστυνομικών Τμημάτων στις πολυσύχναστες πλατείες, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και με περιπολικά αυτοκίνητα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες».

 

Ο κ. Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στις πορείες και διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται, είπε: «Συστηματικά δουλεύουμε για ένα ήρεμο κέντρο της Αθήνας. Δε θα έπρεπε να κλείνει ο δρόμος για ολιγομελείς πορείες. Θα μπορούσε να ασφαλίσει η Αστυνομία την ανενόχλητη πορεία των διαδηλωτών σε μία λωρίδα κυκλοφορίας».

 

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως τόνισε: «Έχει επιτυχίες η Ελληνική Αστυνομία και θα πετύχουμε πολύ καλή Αστυνομία με συντονισμό και συνεργασία. Επιθυμώ να υπάρχει ένας αυτοματισμός στις αποφάσεις και κανένας Αστυνομικός να μη βρίσκεται αμήχανος στη διαχείριση του επεισοδίου».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/07/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις