Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200619-07-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

19-07-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 19/07/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα (19-7-06) με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα Νομοσχέδια για την Αγροφυλακή και την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, για την κατανόηση που έδειξε στα δύο ζητήματα που επεξεργαστήκαμε και καταλήξαμε θετικά.
Το ένα, είναι το νομοσχέδιο της Αγροφυλακής και το ειδικό μισθολόγιο που συμφωνήσαμε, το οποίο κρίνεται ικανοποιητικό και θα δώσει μια νέα ώθηση στην οικονομία της υπαίθρου ευρύτερα. Δεν είναι η ανασύσταση της παλαιάς Αγροφυλακής. Είναι μια νέα πρόταση που εξισούται με την αστυνομία της οικολογίας, γενική εποπτεία της υπαίθρου της χώρας και θα είναι πολύτιμη για την οικονομία της υπαίθρου. Το κατανόησε ο Υπουργός, ο κ. Αλογοσκούφης, και καταλήξαμε στο ειδικό μισθολόγιο των υπαλλήλων της αγροφυλακής,  το οποίο, όπως είπα, κρίνεται ικανοποιητικό. Αυτό είναι το ένα θέμα και εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον Υπουργό.
Το δεύτερο, είναι το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο ήταν ώριμο, δεν έχει σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις,  αλλά αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση. Αναγνωρίζοντας το πολυμέτωπο της δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος, που αρχίζει από τις πυρκαγιές του θέρους και καταλήγει στην πλημμύρα ή στη διάσωση ενός ορειβάτη. Είναι αυτό το πολυμέτωπο της δραστηριότητας του Πυροσβεστικού Σώματος που αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και από τον Γιώργο Αλογοσκούφη και καταλήγουμε στην αναδιάρθρωση και στον εκσυγχρονισμό με το χαμηλότατο δυνατό οικονομικό κόστος. Αυτά είναι τα δύο νομοσχέδια, έτοιμα να προωθηθούν στη Βουλή.
»

 

 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις