Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200614-09-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Πρέσβυ της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

14-09-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Πρέσβυ της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

           

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, επισκέφθηκε σήμερα (14-09-2006) στο γραφείο του, ο Πρέσβυς της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Takanori Kitamura. Στη συνάντηση παρευρέθη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης προ μίας εβδομάδος από τον κ. Takanori Kitamura των καθηκόντων του Πρέσβεως της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.
 
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, έγινε αναφορά στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι δύο Χώρες και στην επιθυμία να συνεχισθούν αλλά και να αναπτυχθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν κυρίως σε τρία σημεία:
 
  1. Στη δυνατότητα έναρξης συνομιλιών για την υπογραφή Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
  1. Στην προβολή της Χώρας μας στην Ιαπωνία ως τουριστικού προορισμού, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι από τις ασφαλέστερες Χώρες στον κόσμο.
Ο Ιάπωνας Πρέσβυς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρέχει εξαιρετικής ποιότητας ασφάλεια στους Ιάπωνες τουρίστες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που καθιστούν τη Χώρα μας σημαντικό τουριστικό προορισμό.
 
  1. Στη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ιαπωνική εταιρεία TOPAN, η οποία προμήθευσε τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας με τα μηχανήματα έκδοσης των Ελληνικών διαβατηρίων.
Τέλος, ο Ιάπωνας Πρέσβυς εξεθείασε το συγγραφικό έργο του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και ιδιαίτερα το βιβλίο του με τίτλο «Μπουσίντο, ο κώδικας των Σαμουράι» και ζήτησε από τον κ. Υπουργό αγγλόφωνες εκδόσεις του βιβλίου, προκειμένου να τις διανείμει σε Πρέσβεις άλλων χωρών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας είναι ο πρώτος Έλληνας επίσημος τον οποίο επισκέπτεται ο Ιάπωνας Πρέσβυς μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αθήνα, 14/9/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις