Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200613-09-2006: Συνελήφθη ο διεθνώς επικηρυγμένος και καταζητούμενος ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος

13-09-2006: Συνελήφθη ο διεθνώς επικηρυγμένος και καταζητούμενος ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ανακοινώθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη ότι σήμερα (13/09/2006) και ώρα 17.30 συνελήφθη σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Βαρκός (ευρύτερη περιοχή Λιβαδιών χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού) Βοιωτίας, ο διεθνώς επικηρυγμένος και καταζητούμενος επί δεκαέξι (16) χρόνια κακοποιός ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος.

 

Ο προαναγραφόμενος εντοπίστηκε από αστυνομική δύναμη της Ο.Π.Κ.Ε. και ομάδες Ασφαλείας της Α.Δ. Βοιωτίας (συνολικά 10 άτομα), η οποία είχε τοποθετηθεί ως ενέδρα στο παραπάνω σημείο. Ο διωκόμενος επέβαινε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας OPEL CORSA, χρώματος μαύρου, που είχε κλαπεί από την περιοχή της ’Αρτας και αφού δε σταμάτησε στο σήμα στάσεως των αστυνομικών, προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα και να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του αυτή, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του καταζητουμένου (κάταγμα αριστεράς χειρός) και τη σύλληψή του. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν από την αρχική έρευνα τρία πυροβόλα όπλα.

 

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο της Βοιωτίας και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποφασίστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών (Λαϊκό Νοσοκομείο).

 

Η σύλληψη του διωκομένου επιτεύχθηκε με καλή συγκέντρωση και αξιοποίηση του πληροφοριακού δικτύου και της ανάπτυξης συστήματος ενεδρών.

Ο σχεδιασμός καταρτίστηκε τον Απρίλιο μήνα και έδινε έμφαση στο  «επιχειρείν», με παρακολουθήσεις προσώπων και τόπων, ανάπτυξη αποσπασμάτων και ενεδρών, κατ΄οίκον έρευνες και διάφορες προσαγωγές.       

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 13/09/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις